Kılıçdaroğlu ‘Yüzyılın Projesi’ni Açıkladı

Kılıçdaroğlu ‘Yüzyılın Projesi’ni Açıkladı
CHP'nin sır gibi saklanan "Yüzyılın Projesi"ni açıkladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da partisinin yeni vizyon projesinin sunumunu yaptı. Merkez Türkiye isimli projede kişi başı gelirin artmasından,...

CHP'nin sır gibi saklanan "Yüzyılın Projesi"ni açıkladı.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da partisinin yeni vizyon projesinin sunumunu yaptı. Merkez Türkiye isimli projede kişi başı gelirin artmasından, işsizliğin azalmasına kadar flaş detaylar var.

Toplantıda açılışında konuşan Kılıçdaroğlu “Yaklaşık bir ay önce 19 Nisan’da yaşanacak bir Türkiye sözü ile sizlerin karşısına çıktım. 4 ayaklı bir seçim bildirgesi vizyonu vardı. Birinci ayağında birinci sınıf demokrasiyi öngörüyorduk. Demokrasi ile hukukun üstünlüğü ile başladık sözlerimize. ‘Biz iktidar olduğumuzda birinci sınıf demokrasiyi getireceğiz’ dedik. İkinci ayağı rekabetçi ve yarışmacı bir ekonomi. Sözü dinlenen, üreten güçlü bir Türkiye. Ülkenin gücü ekonomiden kaynaklanıyor. O nedenle üreten Türkiye olsun dedik. YÖK’ün kaldırılması gerekiyor dememizin temel nedeni de bu. Stratejimizin üçüncü ayağında ürettiğini hakça bölüşen bir toplum olmalıydık. Güçlü bir sosyal devleti kuracağız. Emekliliklere bayramlarda ikramiye verilmesi, asgari ücretin yükseltilmesi. Dördüncü ayağımız da bütün bunları sürdürülebilir bir hale getirmemiz gerekiyordu. Bu çerçevede sizlere projelerimizi sunmuştuk. Ülkemizin rekabetçi gücünü arttırmamız gerekiyor.” dedi.

MERKEZ TÜRKİYE PROJESİ NEDİR?

Merkez Türkiye ismi verilen proje tanıtım filmi ile tanıtıldı. Tanıtım videosundaki bilgilere göre, dünyada ticaret yollarını birbirine bağlamayı amaçlayan üç proje var. Merkez Türkiye projesi de dördüncüsü olacak. Projeyle kişi başı gelir yıllık 30 bin doların üstüne çıkacak.

Türkiye’yi içine düştüğü orta gelir tuzağından kurtaracak. Bürokrasi sıfırlanacak, 2020’de faaliyete geçecek ve büyüyecek Merkez Türkiye projesi 2035 yılında tamamlanacak. Akdeniz ve Karadeniz limanları üzerinden dünyaya bağlanan bir merkez. 3 milyon nüfuslu yaşanacak bir cazibe merkezi olacak. Otoyol ve demiryolu ağlarının tam ortasında yer alan bir şehir. AR-GE, tekno park şehri. Bölgenin en fazla yeşil alana sahip şehri olacak. 1 milyon 633 bin kişiye çevresine ile 2 milyon 200 bin kişiye istihdam yaratacak. 2035’de 100 milyar dolar katma değer yaratacak. 2035 yılında Türkiye insani gelişmişlikte dünyanın ilk 20 ülkesi arasına girecek. İşsizlik yüzde 5’in altına inecek ve büyüme hızı ortalama yüzde 6 olacak. Tüm yakın coğrafyaya barış mutluluk ve refah gelecek.