Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu AKOM’da 'deprem' açıklaması yapıyor

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu AKOM’da 'deprem' açıklaması yapıyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu AKOM'da açıklamalarda bulunuyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte gerçekleştirdiği AKOM ziyaretinde İstanbul'da meydana gelen deprem hakkında açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasının satır başları şöyle oldu:

Deprem toplanma alanlarıyla ilgili rakamlar veriliyor. 2859 adet alandan bahsediliyor. Ne yazık ki bu alanların birçoğu deprem toplanma alanı tanımına uymuyor

Teknik imkanlar hangi ortamda ne sağlanmışsa teşekkür etmeye devam edeceğiz. İBB'nin tespiti gereği, İstanbul'un yapılaşmayla ilgili olsun, toplanma alanlarıyla ilgili ciddi sorunlar vardır. Bu sorunları aşmak için bir seferberliği başlatmış durumdayız.

Tüm ihtiyaçlar tartışıldı, dünden beri - dün de akşam toplantısına ben katıldım - o toplantıda Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay'la olan toplantının verimli geçtiğini düşünüyorum.

Bu faydalıdır ama bu ikazdan sonra bu sorgulamanın rutinde ve sıkı bir ritimle, çok ara açılmadan yapılmasının da bir gereksinim olduğunu ifade etmek isterim.

www. gercekgundem.com'un derlediğine göre Ekrem İmamoğlu sözlerine şöyle devame etti: Deprem milli meseledir. Depremin asla ve asla siyasi partisi, görüşü olmaz. 16 milyon insanımızın canı söz konusudur. İstanbul'un yaşayacağı bir afet krizinden sonraki moralsizlik ve motivasyon bozukluğunun gerçekten Türkiye'ye bedeli ağır olur. Tümüyle, bu seferberliğe her siyasi partinin büyük katkı sunarak, süreci gündemde tutması gerekmektedir. Gerekli yasal düzenlemeler yapılması gerekiyorsa yapılması gerekiyordur.

Bu konunun şuradaki masası buradaki masası olmaz, masa tektir. Deprem masasıdır. Biz de o masada her zaman olacağımızın teminatını verelim.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının satır başları şöyle oldu:

Öncelikle İstanbullulara geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isterim. Can kaybı olmaması en büyük sevincimizdir.

99'da büyük bir deprem yaşadık. 20 bine yakın yurttaşımız hayatını kaybetti. Dönemin başbakanı Bülent Ecevit, İstanbul'a kara yoluyla ulaşamadı. Büyük bir acıydı. Türkiye seferber oldu. Dünyadan pek çok yardımlar geldi.

Deprem vergileriyle, yasalar çıktı. Vatandaşlar gönüllü olarak vergilerini ödedi. Yaralar sarılacaktı. İstanbul başta olmak üzere deprem riski olan bütün bölgeler dayanıklı hale getirilecekti.

Şimdi şu soruyu sormaktan kendimi alamıyorum. Nereye gitti o deprem vergileri?

Devleti yöneten insanların geleceği görmesi lazım. Nereye gitti bu paralar?

Ben şundan yüzde 100 eminim, belediye başkanlarımız, İstanbul'daki bütün belediye başkanlarımız el birliğiyle elbet çalışacaklardır. Elbette seferber olacaklardır. Temel soru şu, 99-2019 neden bu kadar uzun süre beklendi? Sayın başkan önemli bir ayrıntıya daha dikkat çekti. Toplanma alanları, 470 iken, Bunların 400'e yakınını imara açıyorsunuz.

www.gercekgundem.com'un derlediğine göre Kemal Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti; Batı'nın ya da uygar dünyanın devlet adamlarıyla bizim siyasi parti başkanlarıyla arasında bir fark vardır. Onlar riski önceden görür, bütün önlemleri alır, risk gerçekleştiği zaman insanlar hayatını kaybetmez.

Geçmişten ders çıkarmamız lazım. Yeni bir yönetim var, iyi bir ekibi var. İstanbul'a aşık bu insanlar. Ellerinden gelen her çabayı harcamak istiyorlar. Yapacaklar, her şeyi yapacaklar.

Başkan yine çok önemli bir şey söyledi. Bu işin partisi olmaz.

El birliğiyle bu riskin bir şekilde aşılması lazım. Bütün bunları yaparken geçmişe dönüp, geçmişte yapılanların da ne olduğunu sorgulamamız lazım.

Ayrıntılar geliyor...

Etiketler :