Kılıçdaroğlu: Sen cenazeleri 1.5 saat musalla taşında nasıl beklettin onu anlat

Kılıçdaroğlu: Sen cenazeleri 1.5 saat musalla taşında nasıl beklettin onu anlat
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini Kartal'da çöken binadaki yurttaşların cenaze törenlerine katılmamakla suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Sen 1.5 saat cenazeyi nasıl beklettin, onu anlat

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini Kartal'da çöken binadaki yurttaşların cenaze törenlerine katılmamakla suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Sen 1.5 saat cenazeyi nasıl beklettin, onu anlat. 1,5 saat musalla taşında cenaze bekliyor beyefendi ortada yok" dedi.

İzmir Belediye Başkanı 397 yıl hapisle yargılandı. Beraat etti. Öyle bir noktaya geldik ki, demokrasi ayaklarımızın altında kaydı. Kan kaybediyor. Türkiye bir istihbarat devletine dönüştü. İstihbarat devleti şu: Herkesi fişlemek, herkesin telefonlarını dinlemek bir kişiye rapor vermek demek. Bunu Erdoğan söylüyor: Partimizin genel merkezinde şu anda önümüze konan bütün adaylara gerek MİT gerek Emniyet İstihbarat hepsini inceledik diyor. Milli İstihbarat’ın başka işi mi yok?

Devlet ayrıdır, siyasi iktidar ayrışır. Devlet bakidir. Siyasi iktidarlar geçicidir. Ama ilk kez 20 Temmuz darbesinden sonra devlet olmak için çalışıyorlar. Bütün kurumlar bir partiye çalışır diyor.

15 Temmuz şehitleri diyoruz bir örnek vereceğim: OHAL Kararnameleri çıkarmaya başladıkları andan itibaren 696 sayılı bir kararname çıkardılar. Bunun için bir vakıf kurmaya karar verdiler. Bir kanun çıkardılar. Bir genelge çıkardılar. Genelgeye göre, 15 Temmuz şehitleri için yardım yapılacak. 27 Aralık 2017’de şimdi 2019’dayız toplanan paralar ne oldu? Toplanan milyonlarca lira ne oldu? Soruyorum tık yok. Malı götürmeye meraklılar da ondan.

Belediye Başkanımız açıkladı. Kuyruğa girmeyeceksiniz. Soğanı, patatesi alacağız. Doğrudan evlere götüreceğiz. Para ödemeyeceksiniz. Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin diye yapıyoruz.

"Sen 1.5 saat cenazeyi nasıl beklettin?"

Kartal'da çok acı bir olay yaşandı. Beyefendi, çöken binada hayatını kaybedenlerin cenaze törenine katılmış. Orada konuşuyor, bir arkadaşımızın ismini veriyor ondan başka kimse gelmedi diyor. Genel Başkan Yardımcılarımız var, Ekrem İmamoğlu var. Ama onları görmüyor. Sen 1.5 saat cenazeyi nasıl beklettin. Onu anlat. 1.5 saat musalla taşında cenaze bekliyor beyefendi ortada yok.

Etiketler :