Kılıçdaroğlu, MEB’e gitmeden önce aranan AKP'li isim belli oldu

Kılıçdaroğlu, MEB’e gitmeden önce aranan AKP'li isim belli oldu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapısından çevrilmesi Türkiye gündemini değiştirmişti. Barış Pehlivan'ın yazısına göre, Kılıçdaroğlu MEB'e gitmeden Milli Eğitim eski Bakanı Ziya Selçuk, CHP'li bir isim tarafından aranmış.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanlığı'na gitmiş ancak zincirle kilitlenen bir kapıyla karşı karşıya kalmıştı. Mülakatlarda elenenlerin haklarını aramak için gittiği bakanlıktan içeri alınmayan Kılıçdaroğlu, bakanlık kapısında bir açıklama yapmıştı.

Eski Milli Eğitim Bakanı aranmış

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, "MEB’e gidilmeden önce neler yaşandığını merak ettim. Ve önemli bir bilgiye ulaştım." diyerek köşesinden dikkat çeken bir detay paylaştı. "Kılıçdaroğlu’nun bakanlığa gideceğini açıkladığı gece dahil CHP kurmayları, bakanlık yetkilileriyle temas kurmaya çalıştı. Ancak asıl dikkat çeken görüşme, MEB’e gidilen gün oldu." diyen Pehlivan Milli Eğitim eski Bakanı Ziya Selçuk'un CHP'li bir isim tarafından arandığını açıkladı.

Danıştay kararını hatırlatmış

Ziya Selçuk'un telefondaki CHP'li isme Danıştay'ın mülakatlarla ilgili verdiği kararı hatırlattığını söyleyen Pehlivan, "Hatta bununla ilgili MEB’in bir yazısı olduğunu söyledi." dedi. Pehlivan'ın aktardığına göre eski Bakan Selçuk, mülakatlarda KPSS puanının üç aşağısı ya da üç yukarısı puan aralığının verilmesi gerektiğini kaydetti.

Pehlivan; "Kılıçdaroğlu da açıklamasında, Ziya Selçuk’un işaret ettiği Danıştay kararını hatırlattı. Ancak mevcut MEB yönetimi, böyle bir kararın olmadığını iddia etti." diyerek sözlerini sürdürdü.

Yazının tamamı için tıklayın