Kılıçdaroğlu Ayşe Ateş ve Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş ile görüştü

Kılıçdaroğlu Ayşe Ateş ve Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş ile görüştü
Kemal Kılıçdaroğlu Sinan Ateş Davası'nın ikinci gününde, duruşmaya verilen arada Ayşe Ateş ve Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş ile görüştü.

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davanın bugün görülen duruşması sonrası yaptığı açıklamada; "Dosya bilinçli olarak karartılmak isteniyor. Asıl failler gizleniyor. Asıl faillerin kim olduğunu aslında hepimiz biliyoruz. Ama yargının önüne çıkmaları ve bu kararı niçin verdiklerini, 'Sinan Ateş'in kaleminin kırılması gerekiyor' diyenlerin kim olduğunu artık Türkiye'nin bilmesi gerekiyor. Bunun için mücadele edeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu duruşmayı takip etti, Sinan Ateş'in annesi ve eşiyle görüştü.

Dün başlayan ikinci duruşmada 18 sanık, savcılık mütalaasına yönelik savunma yapmıştı. Sanıklar ve sanık avukatları, Ateş’in tetikçiler tarafından vurulduğunu söyleyen bilirkişi raporuna itiraz etmişti.

Mahkeme Başkanı, “Sinan Ateş’i öldüren tüm kurşunların tetikçi Eray Özyağcı’nın silahından çıktığına” yönelik tespiti yapan bilirkişi hakkında soruşturma açıldığını, ancak Başsavcılık tarafından “soruşturmaya yer olmadığına” karar verildiğini açıklamıştı.

Kaynak:Haber Merkezi