"KHK bir faciadır" demişti! Saray'dan Bülent Arınç'a cevap!

"KHK bir faciadır" demişti! Saray'dan Bülent Arınç'a cevap!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, Bülent Arınç'ın "KHK bir faciadır" sözlerine "Bir faciadır dediğinizde, 15 Temmuz faciasını gölgeleyen bir tutum gibi algılanır" diyerek karşılık verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kalın, gazetecilerin, "Eski Başbakan Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Arınç'ın açıklamaları gündemde. KHK ile görevden atılanlar için 'KHK bir faciadır' açıklamasında bulundu. AK Partili Şamil Tayyar'dan da 'Savcıları göreve çağırıyorum' açıklaması geldi. Arınç'ın görüşleri Cumhurbaşkanlığı'nın görüşlerini yansıtmakta mıdır?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Öncelikle Bülent Bey'in açıklamaları şahsi görüşleridir. KHK'lar bir zorunluluktu. Durup dururken gündeme alınmış bir şey değildi. 251 insanımızı şehit eden bir terör örgütüne karşı hiçbir şey yapmayalım, elbette hiçbir devlet diyemez.

Süreç içerisinde KHK'lar çerçevesinde görevinden uzaklaştırılan, mağdur olanlar için komisyonlar kurulmuştur. Burada her bir vakanın nevi şahsına münhasır olduğunu akılda tutmak gerek. Bir faciadır dediğinizde, 15 Temmuz faciasını gölgeleyen bir tutum gibi algılanır."
 

Etiketler :