Keyif Yaparken 500 Bin Liralık Ceza Ödeyebilirsiniz!

Keyif Yaparken 500 Bin Liralık Ceza Ödeyebilirsiniz!
Pandemiyle birlikte hobi bahçelerinin ve rağbet gösteren vatandaşların sayısı arttı. Ancak eğer hobi bahçeniz tarım arazilerinin üzerindeyse 500 bin TL ceza ödeyebilirsiniz. Peki mağdur olmamak için ne yapılmalı?

Hobi bahçelerine talep pandemiyle birlikte arttı. Şehirden ve kalabalıktan uzaklaşmak isteyen vatandaşlar hobi bahçelerine rağbet göstermeye başladı. Ancak keyfiniz cebinizden yüzbinlerce liranın çıkmasına neden olabilir. Nedeni ise tarım arazileri üzerinde olması!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, imarsız ve tarım arazisi olan yerlerde her zaman sorun yaşanacağını ve vatandaşların bu tür taleplerde bulunmaması gerektiğini söyledi.

hobi-bahcesi2.jpg

TARIM ARAZİSİNDE BULUNAN HOBİ BAHÇELERİNE DİKKAT!

Tarım arazilerinde bulunan hobi bahçelerinin alınmaması gerektiğine dikkat çeken Akçam, "İmarsız ve tarım arazisi olan yerlerde her zaman bir sorun yaşanır. Vatandaş burada tarım arazisine yapılan hobi bahçelerine çok talepte bulunmasın" dedi.

Akçam, Vatandaşın hobi bahçesi diye aldığı bahçelerde altyapı, su, elektrik gibi ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir ortam olmadığını dile getirerek şunları söyledi:

hobi-bahcesi3.jpg

"Ortada bir mağduriyet söz konusu. Yine bu şekilde suyu, elektriği vesairesi olan yerlerde de ciddi anlamda çarpık bir yapılaşma ve görüntü bozukluğu var. Bununla ilgili olarak da biz Emlakçılar Odası olarak ilgili kurumlara, yerel yönetimlere, belediyelere, yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na farklı başvurularda bulunduk. Hem sözlü hem de yazılı olarak talepler oluşturduk."

hobi-bahcesi.jpg

CEZALAR 500 BİN TL'YE KADAR ÇIKIYOR

Tarım arazi niteliğinde bulunan hobi bahçelerine 100-500 bin TL arasında cezaların verildiğinin altını çizen Akçam, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Bu cezalar da hobi bahçesinin arsa niteliğinde olmayıp, tarım arazisi niteliğinde olmasından kaynaklı olarak geliyor. Bu cezalar 100 bin lira ile 500 bin lira arasında değişiyor. Vatandaşların bu cezalara yönelik itirazları da oluyor tabii ama tarım arazisinde herhangi bir yapıya izni verilmediği için vatandaşlara ciddi cezalar veriliyor. Onun için hobi bahçesi almak isteyen vatandaşlara öncelikle bu tür cezalarla karşılaşabileceklerini hatırlatmak istiyoruz."