Kendi şirketinden bakanlığına dezenfektan satan Pekcan görevden alındı

Kendi şirketinden bakanlığına dezenfektan satan Pekcan görevden alındı
Ailesine ait şirketten Ticaret Bakanlığı’na dezenfektan aldığı ortaya çıkan Ticaret Bakan Ruhsar Pekcan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle görevden alındı. Pekcan'ın yerine Mehmet Muş atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aile şirketinin kendi bakanlığına dezenfektan sattığını bugün kabul eden Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ı görevden alarak yerine AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Muş’u atadı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nı yeniden iki ayrı bakanlık haline getiren Erdoğan; yeni kurulan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Derya Yanık’ı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ise Vedat Bilgin'i atadı. Kararnamede, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı iken bakanlığı ikiye ayrılan Zehra Zümrüt Selçuk hakkında herhangi bir tasarrufta bulunulmaması ise dikkat çekti. Sonuç olarak Zehra Zümrüt Selçuk da bakanlık görevinden alınmış oldu.

Gece yarısı yayımlanan 1. Mükerrer Resmi Gazetede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2021/193 sayılı atama kararnamesi ile Bakanlar Kabinesinde değişiklik yapıldı. Kabinedeki bakan sayısı 17'den 18'e yükseldi. 

Ruhsar Pekcan gitti, Mehmet Muş geldi

Kararname ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevinden alınırken yerine 38 yaşındaki AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Muş getirildi. Pekcan, 5 gündür gündemde olan kendi aile şirketinin Ticaret Bakanlığı'na 580 bin TL'Lik dezenfektan sattığı iddiasını bugün yazılı açıklama yaparak kabul etmişti. 

"9 milyonluk değil, 507 bin 880 liralık dezenfektan alındı"

Açıklamada 9 milyon liralık tutarın doğru olmadığı belirtilerek Pekcan ailesine ait olan Nanoksia Biyoteknoloji firmasından 507 bin 880 liralık dezenfektan alındığı belirtildi. Açıklamada dezenfektan teminiyle ilgili olarak "Direk üretici firma yerine en iyi fiyat veren ikinci firma tarafından temini gerçekleşseydi 853 bin 600 liralık tekabül edecekti" denildi. 

 

ekran-resmi-2021-04-21-01-53-45.png