Kenan Işık'a veda: Tabutun başından bir an bile ayrılmayan kişi merak edildi

21 Mart 2014 tarihinde düşerek beyin kanaması geçiren ve o gün bu yana komada olan oyuncu ve sunucu Kenan Işık, 76 yaşında vefat etti. Kenan Işık için Atatürk Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.

21 MART 2014 tarihinde düşerek beyin kanaması geçiren ve o günden bu yana komada olan oyuncu ve sunucu Kenan Işık, 76 yaşında vefat etti. Kenan Işık için Atatürk Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.

Konuşmalar sonrasında dualar okunarak, helallik alındı. Işık'ın Türk Bayrağına sarılı cenazesi daha sonra alkışlar eşliğinde salondan çıkarılarak Ankara’ya götürüldü. Işık'ın yardımcısı ve arkadaşı Fuat Torlak'ın tören boyunca tabutun başından ayrılmadığı ve duygusal anlar yaşadığı görüldü.

87635.jpg

"BABAMIN RUHU HUZUR İÇİNDE"

Oğlu Mehmet Işık, "Ben kendisine şu anda minnetimi sunarken eminim ki hepiniz aynı minnet duygusu içerisindesinizdir. Babamın ruhu huzur içindedir. Nur içinde yatsın, hepimizin başı sağ olsun" dedi.

87635-1.jpg
Kenan Işık'ın kardeşi Cengiz Işık.

"KEŞKE GERİ DÖNEBİLSEYDİ"

Eşi Beril Işık, "Herkesin çok sevdiği bir insandı ve bu sevgiyi gerçekten hak etmişti. Hepimiz onu sevdik. O sevgiyle de uğurladık. Keşke daha başka şeyler olsaydı. Keşke geri dönebilseydi." dedi. Torunu Doruk Işık ise "Dedemi kaybettiğim için çok üzgünüm" diye konuştu.

87635-2.jpg

"ÜLKE BİR ROL MODELİNİ KAYBETTİ"

Kardeşi Mehmet Cengiz Işık, "O bir rol modeldi. Hangi sanatçı izleyecisine bu kadar saygılı, bu kadar güleryüzlü, bu kadar sevecen. Kim var? Kimse yok. Ülke bir rol modelini kaybetti. Herkes hissettiğini yaşıyor. Onun vasiyeti geride bıraktıklarıdır" şeklinde konuştu.

Işık'ın cenazesi törenin ardından toprağa verilmek üzere Ankara'ya gönderildi.

Kaynak:DHA