Kemer Country'de inşaat yürütme kararını dinlemedi: Ağaçlarımıza göz diktiler

Demirören Holding'in Ziraat Bankası'ndan krediye karşılık aldığı Kemer Country’de tepkilere rağmen inşaat sürüyor. Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi eş sözcüsü Gülseren Onanç devam eden davalar ve yürütmeyi durdurma kararlarını hatırlatarak "Şimdi de bir bölümü yüz yaşını aşmış ağaçlarımıza göz diktiler” dedi.

Demirören Holding'in Ziraat Bankası'ndan krediye karşılık aldığı Kemer Country’deki arazilerde inşaat çalışmaları tepkilere karşın sürüyor. Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi eş sözcüsü Gülseren Onanç bugün yaptığı açıklamada “Her gün yeni bir talan ve hukuksuzluk ile karşılaşıyoruz. Devam eden davalar ve yürütmeyi durdurma kararlarına karşın inşaat faaliyetleri devam ediyor. Şimdi de bir bölümü yüz yaşını aşmış ağaçlarımıza göz diktiler” dedi.

Demirören Holding'in Ziraat Bankası'ndan krediye karşılık aldığı Kemer Country’deki arazilerde inşaat çalışmaları sürerken yargıdan ikinci kez yürütmeyi durdurma kararı gelmişti. Bölgede inşaat çalışmaları hızla sürüyor. Bugün ağaçların etrafı kazıldı.

Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi ağaçlara müdahalenin son bulması için Orman Bölge Şefliği’ne başvuru yaptıklarını ancak “Özel mülk bir şey yapamayız” denerek reddedildiğini duyurdu. Girişim Gönüllüleri ilgili bakanlık ve belediyelere çağrıda bulunarak müdahaleye engel olunmasını talep etti.

‘Bu talanı durdurun’

Bölge sakinleri inşaat alanı önünde açıklama yaptı. Şantiye önünde konuşan Onanç özetle şöyle konuştu:

“Kemerköy’de yapılan talanının 37. günüdeyiz. 37 gün önce burası ağaçlarıyla, göletiyle, kuşlarıyla ekosistemi olan yemyeşil bir alandı. Şu anda arkadaki ağaçlar her ne kadar kesilmediyse de kesilme planları olan ağaçlar. Bu ağaçlar, korumamız çocuklara miras olarak bırakmamız gereken ağaçlar. Ziraat Bankası başta olmak üzere herkese sesleniyoruz: Bu talanı durdurun. Türkiye’de çevre duyarlılığı olan herkesi buraya gelmeye, burayı korumaya davet ediyoruz. Bu ağaçlar sadece bize ait değil. Şu anda Ziraat Bankası, Emlak GYO, bu alanda Cevahir İnşaat, diğer parselde Özyazıcılar şu anda doğayı katlediyor, yeşil alanlarımızı yok ediyorlar. Başta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ki, buradaki imar değişikliğinde önemli rol oynadı, Orman Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eyüpsultan Belediyesi, herkesi göreve çağırıyoruz: İnşaatı durdurun, çevre talanını durdurun.”