'Kayyumla gelen direnişle gider'

'Kayyumla gelen direnişle gider'
Bir gece yarısı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atamasıyla Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'nun yine bir gece yarısı görevden alınması Twitter'da en çok konuşulan başlık oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Ocak 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararnamesi ile bir gece yarısı Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine getirilen Prof. Dr. Melih Bulu, yine bir gece yarısı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince görevinden alındı. Bulu'nun yerine herhangi bir atama yapılmadı. 

Melih Bulu'nun gece yarısı görevden alınması Twitter'da en çok konuşulan başlık oldu. 

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevinden alınan Melih Bulu için atılan tweetler şöyle: 

'Haklıymış, çözüldü'

Tunç Soyer: Melih Bey, 'Bu kriz 6 ay sonra çözülür' demişti. Haklıymış, çözüldü

 

'Melih Bulu'nun altı ay sonra Boğaziçi rektörlüğünden alınmasının üç anlamı'

Mehmet Ali Güller: 

 

'Bir gece tek kararnameyle gelenler, başka bir gece yine tek kararnameyle giderler'

Ozan Gündoğdu:

'Biri gitti, bini kaldı'

Hayko Cepkin:

 

'Üniversitenin tüm bileşenlerini seçime çağırıyoruz'

Boğaziçi Dayanışması: "Melih Bulu'nun yerine atanacak, Boğaziçi içinden veya dışarıdan yeni bir kayyumu kabul etmiyoruz. Üniversitenin tüm bileşenlerini seçime çağırıyoruz. #TümKayyumlarGidecek"

'Polis kapıya dayanınca istifa etseydin tarihe bu kadar rezil geçmeyecektin'

Gazeteci Şirin Payzın: "Daha ilk gün, en başında, öğrencilerden ve hocalardan gelen tepkiyi görüp , öğrenciler gözaltına alınıp, polis kapıya dayanınca istifa etseydin tarihe bu kadar rezil geçmeyecektin. Şimdi ne mi olur ? Bir şey olmaz bir bankanın, bir kurumun yönetim kuruluna atarlar kesin.."

'Saray, umarız gereken dersi almıştır'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: "Boğaziçine kayyum atayanlar, hocaların, öğrencilerin, mezunların aylardır süren direnişine dayanamadı. Kayyum rektör Melih Bulu'yu görevde tutamadı. Saray, umarız gereken dersi almıştır. Artık yeni rektör, üniversite bileşenleri tarafından demokratik seçimle belirlenmelidir."

'Liyakatsizlikle gelenin sonu, her şeyini kaybedip gitmek'

Can Gürses: "Boğaziçi Üniversitesinin kayyum rektörü Melih Bulu, bir gece yarısı kararnamesiyle geldiği görevde "tepkiler 6 ay sonra biter" dedikten tam 6 ay sonra yine bir gece yarısı kararnamesiyle görevinden alındı. Liyakatsizlikle gelenin sonu, her şeyini kaybedip gitmek..."

'Öğretim görevlilerinin önünde saygıyla eğiliyorum'

TİP milletvekili Barış Atay: "Boğaziçi direnişinin başından bu yana tutuklamalara, işkencelere, tehditlere maruz kalan ama asla geri adım atmayan tüm öğrenci arkadaşlarımızın ve onları hiç yalnız bırakmadan, her gün eylemlerini devam ettiren öğretim görevlilerinin önünde saygıyla eğiliyorum."

'O şekilde gelmeyi kabul ediyorsan bu şekilde de gönderiliyorsun'

Gazeteci Levent Gültekin: "Görünen o ki Melih Bulu’ya görevden alınacağı nezaketen de olsa önceden söylenmemiş, demek ki o şekilde gelmeyi kabul ediyorsan bu şekilde de gönderiliyorsun. Haysiyet insanın en değerli hazinesidir."

'Kayyumla gelen direnişle gider'

Gazeteci İrfan Aktan: "Melih Bulu görevden alındı" değil; görevde tutulamadı. Direnenler geleceği yazmış. "Kayyumla gelen direnişle gider." 

'Saraylar saltanatlar çöker'

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: "Kayyum rektör Melih Bulu görevden alındı. Direnişe katılan başta Boğaziçi öğrencileri olmak üzere, tüm Boğaziçi camiasını tebrik ediyorum. Ne demiş şair: “Saraylar saltanatlar çöker … Bir yarına gidenler kalır. Bir de yarınlar için direnenler”

'Sildiği bu instagram hikayesi nasıl geldiğini, neden gittiğini anlatıyor'

Yekta Kopan: "Melih Bulu, yerini ve bunu sağlayan ilişkilerini öyle sağlam görüyormuş ki, durumu ciddiye almayıp “Bundan şeyin haberi var mııeeğğ” olaylarına girmiş. Daha sonra sildiği bu instagram hikayesi hem nasıl geldiğini, hem neden gittiğini anlatıyor."