Kayseri'deki Keserli Cinayette Katili Bir Kedi Ortaya Çıkardı

Kayseri'deki Keserli Cinayette Katili Bir Kedi Ortaya Çıkardı
Kayseri'de, Hasibe Soykuk'un (51) başına keserle vurularak öldürülmesinin ardından gözaltına alınan ve işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 2 oğlu serbest kaldı. Komşuları İsmail Kocatürk, tutuklanarak Bünyan Cezaevi'ne konuldu.

Evinde kafasına sert bir cisim vurularak öldürülmüş halde bulunmuştu. Eşi ve iki oğlu ile komşuları gözaltına alındı. Jandarma 115 saatlik kamera kaydını inceleyerek cinayeti çözmeyi başardı. İpucunu ise kayıtlardaki bir kedi sağladı.

kayserideki-keserli-kadin-cinayetinde-2si-oglu-3-supheli-adliyede-9779-dhaphoto1.jpg

Kayseri'de Hasibe Soykuk’un öldürülmesinin ardından gözaltına alınan iki oğlu serbest kalırken cinayeti işlediği saptanan komşu İsmail Kocatürk tutuklanarak Bünyan Cezaevi'ne kondu.

13 Kasım saat 21.00 sıralarında Kayseri Melikgazi İlçesi’ndeki iki katlı evde kanlar içinde yatarken bulunan ve öldüğü tespit edilen Hasibe Soykuk’un katilini jandarmanın da dikkatli gözlemiyle bir kedi ortaya çıkardı.

kayserideki-keserli-kadin-cinayetinde-2si-oglu-3-supheli-adliyede-9779-dhaphoto2.jpg

İl Jandarma Komutanlığı’na ekiplerin Hasibe Soykuk cinayetinin failini bulmak için başlattığı çalışmada 115 saatlik güvenlik kamerası görüntüsü incelendi. Ölen Soykuk’un evinin arka bahçe kısmını gören kamera görüntüsünde bir kedinin hayatın olağan akışına aykırı şekilde hareketlerde bulunarak panikle kaçtığı belirlendi. Kedinin kaçtığı bölgede yapılan araştırmada Hasibe Soykuk’un komşusu ve çocuklarının arkadaşı olan İsmail Kocatürk’ün evinin bulunduğu yerde kan izleri olduğu tespit edildi. Şüpheli komşu Kocatürk’ün evinde yapılan incelemede evin bazı bölümlerinde ve lavaboda kan izleri bulundu.

kayserideki-keserli-kadin-cinayetinde-2si-oglu-3-supheli-adliyede-9779-dhaphoto11.jpg

DELİLLERİN ORTAYA KONMASIYLA İTİRAF ETTİ

Jandarma ekipleri çevredeki kamera görüntülerinde yaptığı incelemede İsmail Kocatürk’ün
elinde poşetle malzeme götürdüğünü belirledi. Kocatürk karakolda alınan ifadesinde cinayeti itiraf etti.