Katliam görüntüleri izleten Erdoğan'a tepki: Üç- beş oy için değer miydi?

Katliam görüntüleri izleten Erdoğan'a tepki: Üç- beş oy için değer miydi?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Erdoğan'ın, propaganda amacı taşıyan teröristin değirmenine su taşıdığını ifade ederek, "Siz bu kanlı katliam görüntülerini torunlarınıza izletir miydiniz? Üç beş oy almak için bunu yapmaya değer mi?" diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yeni Zelanda'da cuma namazı esnasında camiye girerek Müslümanları katleden saldırganın çektiği görüntüleri Tekirdağ mitinginde vatandaşlara izletmesine parti olarak tepki gösterdiklerini belirtti. Erdoğan'ın, propaganda amacı taşıyan teröristin değirmenine su taşıdığını ifade ederek, "Siz bu kanlı katliam görüntülerini torunlarınıza izletir miydiniz? Üç beş oy almak için bunu yapmaya değer mi?" diye sordu.

Çorlu'da meydana gelen tren kazasına yayın yasağı getirildiğini, Gebze'de viyadüğün çöktüğü kaza için de ambulansın bile olay yerine henüz ulaşmadan yayın yasağı getirildiğini hatırlatan Öztrak, iktidarın bu olay üzerinden siyasi rant yaptığını söyledi. Öztrak, "Bir teröristin Müslümanları katlederken propaganda amacıyla çekilen görüntülerin meydanlarda izletilmesinin kabul edilemez" dedi.

Öte yandan Facebook, konuyla ilgili özür dilemiş, 24 saat içerisinde 1,5 milyon videonun kaldırıldığını, işlemlerin de süreceğini açıklamıştı.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

Yeni Zelanda'da iki camide cuma namazını kılan 50 masum Müslümanın katledilmesi 21. yy siyasetine hakim olmaya başlayan, yalanı doğruymuş gibi anlatan, topluu kutuplaşan tehlikeli popülizmin körüklediği kimlikler çatışmasının sonucudur. 50 Müslüman kardeşimiz şehittir, Allah'tan rahmet diliyorum

Sandığa sayılı günler kaldı. Saray iktidarı çok partili iktidara geçtiğimiz 1946'dan bu yana gördüğümüz en adaletsiz ve seviyesiz seçim sürecini yürütüyor. Saray iktidarının yalanı doğruymuş gibi anlayan toplumu kutuplaştıran popülist seçim kampanyası artık vicdanların kaldıramayacağı bir seviyeye ulaştı. Cumhurbaşkanı zırhına bürünmüş Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı dün Tekirdağ'da miting için gelenlere Yeni Zelanda'da ibadet eden Müslümanların katlediliş görüntülerini izletti. Bu filmi terörist kendi propagandasını yapmak için çekmişti. Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı sıfatını taşıyan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı bu teröristin değirmenine bu filmi göstererek su taşıdı.

Çorlu'da tren kazası olur yayın yasağı getirilir, Gebze'de viyadük çökünce ambulans daha oraya ulaşmadan yayın yasağı getirilir, Tren kazası olur yayın yasağı getirirler. Bütün dünya bu görüntüleri sosyal medyadan temizlerken bizde cumhurbaşkanlığı gömleği giymiş Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı bu filmi mitingde millete izletti. Bütün kanallar da canlı yayında bu filmi izletti. O meydanda milletimize izleten Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı'na soruyorum; siz bu kanlı katliam görüntülerini torunlarınıza izletir miydiniz? Üç beş oy almak için bunu yapmaya değer mi? TBMM'de tüm siyasi parti grupları ortak tepkilerini göstermişlerdi.

Saray bu acı olay üzerinden hâlâ siyasi rant devşirme peşindedir. Devletin resmi uçağı ile Dışişleri Bakanı'nı, Cumhurbaşkanı yardımcısını Yeni Zelanda'ya gönderirken Gazi Meclisi'mizde yer alan hiçbir siyasi parti grubuna davette bulunmaması anlaşılır değildir. Bakalım bu hadise üzerinden kaç tane post çıkarılacaktır?

Biz 3 arkadaşımızı taziye ve incelemelerde bulunmak üzere Yeni Zelanda'ya göndereceğimizi bildirmek isterim. 

Nevrus kutlamalarında ciddi propagandalar olacağı bilgileri alıyoruz. Vatandaşlarımız da ayn şekilde olası provakasyonalra karşı uyarmak istiyorum. Bir teröristin Müslümanları katlederken propaganda amacıyla çekilen görüntülerin meydanlarda izletilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu hiçbir vicdana sığmaz.
 

İlgili Haberler
Etiketler :