Katil hakkında 4 suçtan ağırlaştırılmış müebbet talebi

Katil hakkında 4 suçtan ağırlaştırılmış müebbet talebi
Isparta’da evli olduğu 27 yaşındaki Rabia Yılmaz’ı öldürüp, kadının annesi Ayfer Aydınlı’ı yaralayan tutuklu sanık Ayhan Yılmaz’ın yargılanmasına devam edildi. Katil Yılmaz hakkında 4 suçtan ağırlaştırılmış müebbet talep ediliyor.

Olay, 21 Haziran'da Hızırbey Mahallesi'nde meydana geldi. Hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Ayhan Yılmaz, 2 aylık hamile Rabia Yılmaz ile konuşmak için onun annesinin evine gitti. Burada çıkan kavgada Yılmaz, kadını öldürüp kaçtı. Rabia Yılmaz ve bebeği hayatını kaybetti. Katil, Rabia Yılmaz’ın annesi Ayfer Aydınlı’yı da yaraladı.
Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında 'tasarlayarak eşini öldürme', 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'ateşli silah taşıma kanuna muhalefet' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Ayhan Yılmaz, ilk kez hâkim karşısına çıktı. Yılmaz’ın avukatları sanığın kendisini ifade edemediğini, olayın basında yer bulması sonucu davanın seyri ve suçun özendirilmesi hususunu hatırlatıp, kapalı yargılama talep etti. Heyet, bu talebi oybirliği ile reddetti.

28 Şubat'a ertelendi

Katil Yılmaz, "Korkutmak maksadıyla yanımda getirdiğim silahı çekip, hedef gözetmeden sağa sola ateş ettim. Kaç el ateş ettim, eşime denk geldi mi bilmiyorum. Kayınvalidem dışarı kaçınca ben de arkasından koşup, evden çıktım" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Rabia Yılmaz ile annesine ait dijital materyallerin incelenmesine, tanıkların dinlenmesine ve Ayhan Yılmaz'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 28 Şubat 2023'e erteledi.

Duruşma sonrası adliye çıkışında açıklama yapan davacı vekili Erol Taslak, "Her sanık gibi tahrik unsurlarından yararlanmak amacıyla bir kurgu kurduğunu gördük. Tabii bunu mahkeme heyeti araştıracaktır. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak:DHA

Etiketler :