Kasiyer Merve cinayetinde sanıklara ceza yağdı

Kadın cinayetleri son bulmuyor. 25 yaşındaki kasiyer Merve Acar'ın pompalı tüfekle öldürülmesiyle ilgili görülen davada sanıklara ceza yağdı.

Olay 20 Ağustos 2023'te Denizli'de meydana geldi. Yusuf Söylemez, kız arkadaşı Buse Simay Karakaya ile daha önce ilişki yaşadığı iddiasıyla aralarında husumet bulunduğu ileri sürülen amcasının oğlu Hasan Söylemez ile parkta buluştu. Yusuf Söylemez buluşma noktasına yanında Emircan Uyar (20), Muhammet Söylemez (20), Furkan Aygün (19), İsmail Bağlan (21), Tolga Gök (18) ve kız arkadaşı Buse Simay Karakaya'yı (19) da götürdü.

MERVE'Yİ VE KUZENİNİ KATLETTİ

Yanında taşıdığı bıçakla Yusuf Söylemez'i elinden yaralayan Hasan Söylemez, kaçıp, parkın karşısındaki bir markete sığındı. Marketi basan Yusuf Söylemez, önce markette kasiyer olarak çalışan Merve Acar'a ardından kuzeni Hasan Söylemez'i pompalı tüfekle katletti. Hastaneye kaldırılan Merve Acar kurtarılamadı. Yusuf Söylemez'in de aralarında bulunduğu 7 şüpheli tutuklandı.

jjjjhhhhhh.jpg

Davanın Denizli 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 Ekim'de görülen duruşmasında, sanıklardan Tolga Gök adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Sanıkların yargılanmalarına bugün görülen karar duruşmasıyla devam edildi.

MÜEBBET HAPİS CEZASI ALDI

Duruşmada son sözleri sorulan sanıklar, böyle bir olayın yaşanmasını istemediklerini, Merve Acar'ın ailesinden özür dileyerek pişman olduklarını söyledi. Mahkeme, sanıklardan Yusuf Söylemez'e 'kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ise 13 yıl hapis cezası verdi.

sarrrr.jpg

CEZALARINDA İNDİRİM YAPILMADI

Mahkeme heyeti diğer sanıklar Emircan Uyar, Muhammet Söylemez Furkan Aygün Buse Simay Karakaya ve İsmail Bağlan'a da 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13'er yıl, Tolga Gök'e ise 'basit yaralama' suçundan 9 ay hapis cezası verdi. Mahkeme cezalarda indirim uyguladı.

Kaynak:DHA