'Kardeşler Çetesi' Suç Örgütüne Operasyon: 13 Gözaltı

İzmir'in Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde, 'Kardeşler Çetesi' adıyla bilinen suç örgütü üyelerine yönelik jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı.

Kiraz Cumhuriyet Savcılığı koordinesindeki İzmir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ile Kiraz İlçe Jandarma Komutanlığı, 'Kardeşler Çetesi' olarak bilinen suç örgütü üyelerinin yakalanması için ortak bir operasyon başlattı. Operasyon kapsamında 'uyuşturucu madde imal ve ticareti', 'suça azmettirme', 'hırsızlık', '6136 SKM', 'yağma', 'mala zarar verme', 'fuhuşa yer temin etme', 'suç delillerini yok etme', 'gizleme veya değiştirme', 'kumar oynanması için yer ve imkan sağlama' gibi suçları örgütlü bir şekilde işledikleri tespit edilen şüphelilerin adreslerine gece saatlerinde operasyon düzenlendi.

Şüphelilere ait evlerde yapılan aramalarda 41,7 gram metamfetamin, 25 gram kokain, 3 adet uyuşturucu hap, 0,5 litre olarak değerlendirilen sıvı hale getirilmiş uyuşturucu madde, 18 uyuşturucu kullanma aparatı, 2 tabanca, 4 av tüfeği, 27 mermi, 84 av tüfeği fişeği, muhtelif miktarda senet ve alacak defteri ele geçirildi. Operasyonda toplamda 13 şüpheli gözaltına alınırken, 1 şüphelinin yakalama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Kaynak:DHA

Etiketler :