Karayalçın: Türkiye'nin Geleceğini Kuruttular

Karayalçın: Türkiye'nin Geleceğini Kuruttular
Karayalçın: "Bu topraklarda yoksulluğa son vereceğiz.”CHP İstanbul İl Başkanı Karayalçın, "Ayakkabı kutusunda para saklayanları eleştirmeye tenezzül bile etmeyiz. AKPliler, Türkiye'nin geleceğini kuruttular. Onlarla yargı...

Karayalçın: "Bu topraklarda yoksulluğa son vereceğiz.”

CHP İstanbul İl Başkanı Karayalçın, "Ayakkabı kutusunda para saklayanları eleştirmeye tenezzül bile etmeyiz. AKPliler, Türkiye'nin geleceğini kuruttular. Onlarla yargı uğraşacak; biz bu topraklarda yoksulluğa son vereceğiz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, dün akşam Silivri'de halka seslendi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve partililer tarafından karşılanan Karayalçın, Silivri Atatürk Meydanı'nda toplanan kalabalığa seçim otobüsü üzerinden bir konuşma yaptı.

CHP olarak sundukları projelerle seçmenden oy istediklerini anlatan Karayalçın, "CHP'ye biz projelerimizle oy istiyoruz. Bunların ne olduğu ayakkabı kutularından görüldü. Kol saatlerinden de görüldü. Bırakın bunları. Bizim işimiz bunlar değil. Hele ayakkabı kutusunda para saklayanları eleştirmeye tenezzül bile etmeyiz. Biz 8 Haziran'da geliyoruz. 8 Haziran'da yeni bir Türkiye'ye uyanacağız. Artık AKP, bu topraklarda iktidar olamayacak. Bizim işimiz var gücümüz var. Onlarla yargı uğraşacak, biz bu topraklarda yoksulluğa son vereceğiz" dedi.

CHP'ye yönelik kaynak eleştirilerinede yanıt veren Karayalçın, "Hiçbir kimse kalkıp AKP'ye senin projelerinin kaynağı nerede diye sormuyor. CHP'ye soruyorlar. Çünkü AKP'nin gitmekte olduğunu, CHP'nin iktidara gelmekte olduğunu insanlarımız görüyorlar. O nedenle bu soruları bize soruyorlar. Değirmenin suyu yandaşlara kesilecek, yurttaşlara açılacak" dedi.

İstanbullu seçmenlerin yüzde 42'sini direkt olarak ilgilendiren projeler sunduklarını kaydeden Karayalçın, "Benim sevgili genel başkanım Erdal İnönü, kürsüye çıktığında her yaştan gençleri selamlıyorum derdi. Ben de burada her yaşta gençlerimizi görüyorum. Onlar için diyorum; emekliliğini almış gençlerimizin sayısı 1 milyon 400 bin. Asgari ücretle geçinmeye çalışan hemşerilerimizin sayısı 1 milyon 300 bin. İstanbul'da 300 bin hane yoksulluk koşullarında yaşamakta. İstanbul'da toplam olarak CHP'nin bu üç projesinden yararlanacak hemşerilerimizin sayısı 4 milyon 200 bin. İstanbul'da 10 milyon seçmen var. İstanbullu seçmenlerimizin yüzde 42'si CHP'nin projelerinin muhatabı. CHP olarak 7 Haziran'da iktidar olursak İstanbullu hemşerilerimize tamı tamına 9 milyar liralık kaynak aktaracağız" dedi.