Karamollaoğlu: AKP artık insanlara ümit vermiyor

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu HalkTv ekranlarında konuk ediyor. AKP tabanındaki kopuşlardan bahseden Karamollaoğlu, "AKP artık insanlara ümit vermiyor" dedi.

HalkTv ekranların bu akşam, Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın konuğu Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu oldu. Karamollaoğlu AKP tabanında yaşanan kopmalardan bahsederek, "İşler artık iyi gitmiyor. İşlerin iyi gitmemesi sebebiyle AK Partiden bir kopuş var. Tabanda bir kopuş var. Bu neyi gösteriyor? Artık AK Parti hiçbir konumda millete ümit veremiyor. Ümit veremeyince insanlar kopuyor." dedi.

Siyaset gündeminin değerlendirildiği özel röportajda Karamollaoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yaptığı görüşme de gündeme geldi.

Karamollaoğlu görüşmede yaşanan koltuk krizine de değinerek, şunları dile getirdi;

Misafir, ev sahibinin gösterdiği yere oturur, ev sahibi bunun üzerinde bir niyet taşıyor mu ben bunun üzerine bir değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum.

'50+1 konusunda isabetli bir karar vermemişim'

Ancak bizim görüşmemiz dostane bir şekilde oldu. Benim açıklamalarım da hiç bir zaman bir konuda itham edici olmadı. Kendisi de bunu biliyor. Bütün görüşmelerimizde '50+1 konusunda isabetli bir karar vermemişim' dedi kendisi. Ben geçmişte yaptığım gibi Türkiye'nin bugünkü gidişatı ile ilgili endişelerimi dile getirdim.

Ya benim gibi bakmıyor ya da söylediklerinin doğru olduğuna inanıyor

Görüşmede yanlış gördüğüm bütün hususları kendisine dile getirdim. Adalette , ekonomide, dış ticarette kötü gidişatı kendisine aktardım. O da bunların böyle olmadığını belirtti. Ya benim baktığım gibi bakmıyor ya da söylediklerinin doğru olduğuna inanıyor.

Danışmanlarınız size bir takım bilgiler getiriyor. Siz de bu bilgileri paylaşıyorsunuz. 'Bu bilgilerin doğru olup olmadığından emim misiniz?' diye sordum kendisine.

Görüşmenin ardından bazı gazeteler de mahrem görüşmeleri deşifre ettiğim konusunda haberler yayımlandı. Ben mahrem hiç bir konuyu deşifre etmedim. Kendi görüşlerimi aksettirdim, bunlarda zaten mahrem konular değil. Bana göre birileri arayı kızıştırmayı kendilerine görev olarak üstlenmişler.

Ben Sayın Erdoğan'ı düşman gibi görmüyorum

Bizim politik konularda anlaşmasak bile, o konuları görüşebilmeyi önemsiyorum. Muhalif partilerin elbette farklı görüşleri var. Bu konularda farklı görüşlere sahip olmak dost olmadıkları manasına gelmez. Başkaları buna 'bu düşmanlıktır' diyor. O kendi bildiği şey. Ben öyle bir tavrın içinde değilim. Ben Sayın Erdoğan'ı düşman gibi görmüyorum. Hasım gibi de görmüyorum. Evet siyasette biz rakibiz. Bunu kabul ediyorum. Onun için benim ifade ettiğim gözlemler bana ait.

Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanı da ya da onunla birlikte olanlar da 'bu söyledikleriniz gerçekleri yansıtmıyor' diyebilir, o zaman da ben 'siz gerçekleri görmüyorsunuz' diyorum. Bu kadar basit iş bunu abartmayı doğru bulmuyorum" dedi.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı sisteminin doğru olmadığını, Cumhurbaşkanı'nın sorgulanabilir olması, şeffaf olması gerektiğini söylediğini ifade eden Karamollaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

Cumhurbaşkanı bizim aslında beraber olmamız gerektiğini söyledi

"Bazı konular konuşulduktan sonra, Cumhurbaşkanı bizim aslında beraber olmamız gerektiğini söyledi. Ben de dedim ki ' bu belli şartlara bağlı. Bu referandumdan önce ve sonra ne söylediysem, aynısını bugün de söylüyorum. Bizim ilkelerimiz var, prensiplerimiz var. Bu ilke ve prensiplere uyulmadığı zaman bizim sizinle beraber olalım deme olanağımız yok.' Şeffaflık sözgelimi bunlardan birisi."


Hiç bir siyasi partinin altına seçime girmeyiz

Daha önce kendisinin Genel Başkan Yardımcısı olduğu dönemde, AKP ile ittifak konusunun gündeme geldiğini seçimlere AKP listelerinden girme durumunun konuşulduğunu ancak sonuca ulaşmadığını dile getiren Karamollaoğlu 'seçime sadece kendi amblemimizin altında gireriz' dedi.

Karamollaoğlu, "AK Parti ya da başka hiç bir partiyle bu türlü bir düşüncemiz olmaz. Biz kendi amblemimiz altında seçime gireriz. Ne çıkarsa da bahtımıza" ifadelerini kullandı.

AKP artık insanlara ümit vermiyor

AKP tabanında kopuşların olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, "İşler artık iyi gitmiyor. İşlerin iyi gitmemesi sebebiyle AK Partiden bir kopuş var. Tabanda bir kopuş var. Zaten bu kopuş tepede başladı. Başlangıçta bildiğiniz gibi sac ayağı ile yola çıktılar. O dört kişiden sadece Sayın Erdoğan kaldı. Diğer 3 kişi ayrıldı. Sayın Erdoğan 15-16 yıl bir ekiple beraber çalıştı. O ekiplerin tamamı kendisinden ayrıldı. Bu neyi gösteriyor? Artık AK Parti hiçbir konumda millete ümit veremiyor. Ümit veremeyince insanlar kopuyor." dedi.

Bahçeli hakaret etmenin ötesinde ortaya ciddi bir fikir koyamıyor

Toktaş'ın MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, "Erken seçimden başka söylediği hatta söyleyeceği bir şey bulunmayan zillet ittifakının ana ve yan ortakları Türkiye aleyhine planlı, pişkin ve dış destekli mütecaviz hareketlenme içindedir" sözlerini hatırlatması üzerine Karamollaoğlu şunları ifade etti;

Ben bunu hiçbir siyasetçiye yakıştıramam. Bahçeli ağzını açtığı zaman karşı tarafa hakaret etmenin ötesinde ciddi bir fikir ortaya koyamıyor. Bu da bir kapasite işi. Böyle şey mi olur. Bir tana siz varsınız başka kimse yok bu memleketi seven. Böyle bir mantık olur mu?

Bir insanın ağzından çıkan bu tip kelimeler, kimin ağzından çıkıyorsa doğrudan doğruya onu tarif eder.