Karakola Pompalıyla Saldırmaya Çalışan IŞİD İltisaklı: Kafam İyidi

Karakola Pompalıyla Saldırmaya Çalışan IŞİD İltisaklı: Kafam İyidi
Adana'da polis merkezine pompalı tüfekle saldırma çalışan bir gün önce de haklarında IŞİD üyeliğinden işlem yapılan kişilerle görüşen R.D., " Evden çıkarken de anneme, 'Şehit olmaya gidiyorum' dedim. Kafam iyiydi" dedi.

Yüreğir'deki Köprübaşı Polis Merkezi Amirliği'nin otoparkına 23 Şubat'ta 20 yaşındaki R.D. elindeki pompalı tüfekle girdi.

R.D. önce havaya ateş etmek istedi ardında da polisler H.G. ve A.B'ye yöneldi. Silahın tutukluluk yaptığını fark eden polisler R.D'yi omzundan vurup yakaladı.

IŞİD ADINA FAALİYET GÖSTEREN DERGİ...

R.D'nin evinde yapılan aramalarda 'toplatma kararı' bulunan kitaplar ele geçirildi. Ayrıca R.D'nin kentte IŞİD adına faaliyet gösteren bir derginin temsilciliğine yapılan soruşturmada tutuklanan Y.T'yi saldırının meydana geldiği tarihte ve öncesinde ziyaret ettiği öğrenildi.

Saldırı girişiminden bir gün önce de şahsın, IŞİD üyeliğinden adli işlem yapılan Ö.T., E.T, R.Y. ve M.C. ile görüştüğü tespit edildi.

"VİDEO" VE "SOHBET" AYRINTISI

Hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile 26 yıldan 40 yıla kadar hapis cezası istenen R.D, iddianamedeki ifadesinde, "Köprübaşı Polis Merkezi Amirliği'ne silahlı saldırı yapmayı planladım. İzlemiş olduğum video ve sohbetlerin etkisinde kalarak bu eylemi gerçekleştirdim" dedi.

"KAFAM İYİDİ" SAVUNMASI

Saldırıyı bekçileri korkutmak amacı ile yaptığını iddia eden R.D'nin yargılanmasına başlandı. Mahkemede, R.D. şunları sarf etti:

"Mahallede gezerken bekçiler durdurup, kimlik sordu. Kimliğimin üzerimde olmadığını söyledim. Bana, 'Nasıl kimliksiz gezersin' diyerek tepki gösterdiler. Aramızda kimlik yüzünden tartışma yaşanırken bekçiler bana vurdu. Bu benim çok zoruma gitti. Sinirlenip gittim, hurdacıdan bir tüfek aldım. İçine fişek yerleştirdim. Evden çıkarken de anneme, 'Şehit olmaya gidiyorum' dedim. Kafam iyiydi. Amacım, polis merkezi önünde tüfekle ateş ederek bekçileri korkutmaktı. Tüfekle önce havaya ateş etmek istedim silah tutukluk yaptı. Sonra polisler beni kovalayıp, yaraladı. Benim herhangi bir örgütle bağım yok. Sadece bana vuran bekçileri korkutmak amacıyla bu işi yaptım."

R.D'nin tutukluluğunun devamı ve davadaki eksikliklerin tamamlanması kararıyla duruşma ertelendi.