Karadeniz'de deprem

Karadeniz'de saat 20.38'de deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi 4.5, AFAD 4.4 ve Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) 4.8 olarak duyurdu. Deprem İstanbul ve birkaç ilde hissedildi.

Karadeniz'de AFAD verilerine göre, 4,4 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremin şiddetini 4,5 şiddetinde açıkladı.

İstanbul'da da hissedilen deprem saat 20:38 sularında meydana gelirken AFAD'a göre deprem yerin 37 km altında, Kandilli Rasathanesi'ne göre ise 13 km derinlikte gerçekleşti. İlk belirlemelere göre can veya mal kaybı yaşanmadı.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi’nin (EMSC) verilerine göre ise, merkez üssü Zonguldak'ın 113 km açıkları olan depremin 5,2 şiddetinde meydana geldiği duyruldu.

Bakan Kurum'dan açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Karadeniz Ereğli'si açıklarında meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimizle süreci yakından takip ediyoruz. Ülkemize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Yerlikaya: Herhangi bir olumsuz durum yok

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise sosyal medya hesabından, "Karadeniz -Zonguldak Ereğli merkezli AFAD verilerine göre 4.4 büyüklüğünde meydana gelen #deprem #İstanbul'umuzda da hissedildi. İlimizde ve ilçelerimizde herhangi bir olumsuz durum yoktur. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun" açıklamasında bulundu.

"Tehlikeli bir durum olduğunu düşünmüyorum"

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, İstanbul'da da hissedilen depreme ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul açıklarında Karadeniz'de M4.8 deprem. İstanbul'da hissedilmesine karşılık tehlikeli bir durum olduğunu düşünmüyorum. İstanbul yaklaşık 200km kadar uzak görünüyor" dedi.

Naci Görür’den deprem yorumu

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yorumladı.

Görür, “Biraz önce Karadeniz içerisinde, Zonguldak açıklarında 4,5 büyüklükte deprem oldu. Sanıyorum bu deprem bu yörede bulunan ve Batı Karadeniz kıyılarına az çok paralel olan kuzey yönlü bindirme fay kuşağında meydana geldi. Deprem İstanbul’dan da hissedildi” dedi.