Karabüklü pazarcıdan ekonomi isyanı: Meclis'teki AKP'li 2500 liraya geçinebilir mi?

Karabük'teki ziyareti sırasında CHP'li Bülbül'e dert yanan bir pazarcı "Meclis’te önce deyin ki; 2 bin 500 liraya AKP'liler geçinebiliyor muymuş bir sorun" diyerek ekonominin vehametine dikkat çekti.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Karabük’teki bir semt pazarında esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Semt pazarında kendi yetiştirdiği ürünleri satan bir kadın, emekli maaşlarının düşüklüğünden yakınarak, “Meclis’te önce deyin ki; 2 bin 500 liraya onlar geçinebiliyor muymuş bir sorun” diye konuştu. Bülbül, kadına, “AK Partililere mi sorayım” karşılığını verdi. “Yani kime soracaksın başka” diyen kadın, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bir kilo şeker kaç para, bir kilo yağ kaç para, bir çuval un kaç para; bir söyleyin onlara, onlar geçinebilir miymiş? Onlar 2 bin 500 geçinsin, biz de onların yerine geçinelim.

'Canımızdan bezdik, alım yarı yarıya düştü'

Pazarda kendi yaptığı ürünleri satan başka bir kadın ise “Canımızdan bezdirdiler. Fiyatlar yükseldi, alım gücü çok zayıfladı. Millet gelip bakıyor ama alamıyor. Önceden alım iki katıydı ama şimdi yarı yarıya düştü” dedi.

'Kazandığımız mazota, poşete gidiyor'

Poşet ve akaryakıt fiyatlarına tepki gösteren bir başka esnaf da “Geçen yıl poşetin kilosu 8-10 liraydı. Bu sene 40 lira oldu. Mazot; 350 liraya depoyu dolduruyorduk, bir hafta dolaşıyorduk, şimdi bin 500 lirayla aynı pazarlara gidemiyoruz. Kazandığımız mazota, poşete gidiyor. Allah hepimize kolaylık versin” diye konuştu.

Kaynak:ANKA

Etiketler :