Kapınıza kadar getirilen bu kağıda sakın imza atmayın!

Kapınıza kadar getirilen bu kağıda sakın imza atmayın!
Vatandaşların yeni baş belası kargo dolandırıcılığı. Dolandırıcıların yeni yöntemi, kargo görünümü altında imza alarak yapılan senet dolandırıcılığı

Son dönemde artan senet dolandırıcılığı konusunda vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirten hukukçu Cüneyt Toraman, Türkiye gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

Toraman, özellikle imza atarken çok temkinli olunması gerektiğini vurguluyor. Toraman, internet ve kargo alışverişlerinde dolandırıcıların sahte çek veya senet imzalatıp mağduriyet yarattığını ifade ederken, bu duruma karşı hukuki tedbirlerin alınmasının önemine dikkat çekiyor.

kargo.jpg

Toraman, vatandaşların evlerine gelen kargo veya yemek fişi gibi belgelere imza atmaktan kaçınmaları gerektiğini belirterek, dolandırıcıların bu belgeler arasına sahte çek veya senet ekleyerek insanları tuzağa düşürdüğünü söylüyor. Bu tür bir belge imzalandığında, imzalayan kişinin borç ilişkisine dayanmayan bir dava açarak hakkını araması gerektiğini de ekliyor.

imza-dolandiricilik.jpg

Ancak, mahkemelerin çek ve senet davalarında yeterince hassas davranmadığını dile getiren Toraman, Yargıtay’ın bu soruna acil bir çözüm getirmesi gerektiğini belirtiyor. Toraman, “Çek veya senet davalarında mahkemeler, temel borç ilişkisini ve hukuki dayanağı araştırma konusunda yeterince dikkatli değil. Yargıtay’ın bu konuda olumsuz kararları, vatandaşların yapabileceği şeyleri sınırlıyor,” diye ekliyor.

Bu uyarılar, senet ve çeklerle ilgili hukuki sorunların ne kadar ciddiye alınması gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kaynak:Türkiye

Etiketler :