Kanlı Ay Tutulması Ne Zaman? Saat Kaçta? Kanlı Ay Tutulması Türkiye’de Ne Zaman Görülecek?

Kanlı Ay Tutulması Ne Zaman? Saat Kaçta? Kanlı Ay Tutulması Türkiye’de Ne Zaman Görülecek?
Kanlı Ay tutulması 2023 ya da parçalı Ay tutulması olarak da bilinen doğa olayı birçok kişi tarafından merak ediliyor. 2023 yılının önemli doğa olaylarından olan ilk Ay tutulması Kanlı Ay tutulması olarak bu hafta gerçekleşecek. Peki, Kanlı ay tutulması ne zaman 2023, saat kaçta? Kanlı Ay tutulması Türkiye'den görülecek mi?

Kanlı Ay Tutulması 2023 için heyecanlı bekleyiş başladı. Ay'ın Dünya'nın gölgesine girmesiyle gerçekleşen ve "Kanlı Ay Tutulması" bazı ülkelerden izlenebilecek. Parçalı Ay tutulması olarak da bilinen Kanlı Ay tutulması burçlara etkileri ile de ayrıca merak ediliyor. Peki, Kanlı AY TUTULMASI ne zaman 2023, Türkiye'den izlenecek mi? İşte Ay tutulması 28 Ekim detayları...

KANLI AY TUTULMASI NE ZAMAN 2023?

2023 yılının ilk ay tutulması Mayıs ayında gerçekleşmişti. Yılın ikin Ay tutulması ise Kandilli Rasathanesi 2023 yılı gök olayları takvimine göre 28-29 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleşecek.

Parçalı Ay tutulması saat 21:01'de başlayacak ve 01:26'da sona erecek.

kanli-ay-tutulmasi-ne-zaman-2.jpg

28 EKİM AY TUTULMASI TÜRKİYE'DEN İZLENECEK Mİ?

Asya'nın en doğusu ve Avustralya’da tutulma devam ederken Ay batacak. Asya, Avrupa Afrika’da tamamı izlenecek. Afrika'nın en batı ucu, Atlas Okyanusu ve Amerika kıtasının doğusunda tutulma devam ederken Ay doğacak.

Parçalı Ay tutulması Türkiye'den de izlenebilecek.

kanli-ay-tutulmasi-ne-zaman-1.jpg

KANLI AY TUTULMASI NE ANLAMA GELİR?

Ay tutulmasında Dünya'nın Güneş ile Ay arasında girerek Ay'ın tamamıyla Dünya'nın gölgesi altında kaldığı yörünge konumunda ortaya çıkıyor. Bu konumda Güneş ışınlarının Ay'a ulaşması engellendiğinden Ay yalnızca Dünya'nın atmosferinden mavi bir filtreyle yansıyan ışıkla aydınlanıyor ve bu yüzden kızıl bir görünüme bürünüyor. Gökbilimciler Ay'ın bu durumuna "Kanlı Ay" adını veriyorlar.