Kamuflaj üreten eski kütüphane: Ukrayna ordusu için seferber oldular

Halk TV gazetecileri Şirin Payzın, İsmail Saymaz ve Esma Yılmaz Ukrayna'nın Lviv şehrindeki bir kütüphanede, savaş bölgelerindeki askerlere kamuflaj hazırlayan gönüllü çalışanları görüntüledi.

Rusya- Ukrayna savaşı 15. gününde devam ediyor. Ateşkes ilan edilmeyen bölgelerde çatışma ve gerilim devam ederken, Ukrayna'da yaşananları aktaran Halk TV gazetecileri Şirin Payzın, İsmail Saymaz ve Esma Yılmaz, Lviv merkezindeki eski bir kütüphanenin, gönüllü Ukraynalılar tarafından kamuflaj üretim merkezine dönüştürülmesini görüntüledi.

whatsapp-image-2022-03-10-at-13-53-58-1.jpeg

Payzın Ukraynalıların gönüllü çalışmalarıyla dönüştürdüğü kütüphane için "Lviv'de eskiden kütüphane olan binadayız. Şimdi artık burası askerler için üretilen kamuflaj üretilen bir merkeze dönüştürülmüş durumda. Kadınlar çalışıyorlar ve hepsi gönüllü" ifadelerini kullandı.

Payzın "Lviv belki savaşın ortasında değil ama savaşın devam ettiği doğu bölgelerine ulaşarak kamuflaj gönderiyor" dedi.

whatsapp-image-2022-03-10-at-13-54-00.jpeg

Kamuflaj üretiminde gönüllü olarak çalışan bir kadın, Ukrayna'dan giden 2 milyona yakın insan ve savaşın gidişatıyla ilgili hislerini "Bir gün ülkeme tekrar barışın geleceğini düşünüyorum. Barış içinde ve tek bir Ukrayna olarak barışın geleceğine inanıyorum. Umut savaşa tanık olanların tek sığındığı yer" diyerek ifade etti.

Savaş bölgelerindeki askerlere mektup yazdığını dile getiren Svetlana isimli bir kadın, Ukrayna için mücadele eden askerlerin evlerine dönmelerini beklediklerini söyledi. Svetlana, birçok mektup gönderildiğini ancak mektuplara geri dönüş yapılmadığını belirtti.

Ukrayna'lı iki 16 ve 14 yaşlarındaki iki genç, ülkelerine ve savaşan askerlere destek olabilmek için kamuflaj üretim merkezinde gönüllü çalıştıklarını söyledi.

whatsapp-image-2022-03-10-at-14-13-40.jpeg

İsmail Saymaz, kütüphanede gerçekleştirilen gönüllü çalışanların üretimini görüntüledi.

 

Gönüllü çalışan Ukraynalı vatandaşlardan Zedos, birçok sivilin yaşamını yitirdiğini, bu sebeple destek olmak için çalıştığını söyledi. Kamuflaj üretim merkezinde ikinci günü olduğunu belirtti.

Sosyoloji profesörü olduğunu dile getiren bir gönüllü çalışan, Rusya işgalinin hakkındaki görüşlerini dile getirerek yaşanan savaşı 'hata' olarak tanımladı.

Saymaz, kütüphanedeki atmosferi gönüllülük temelinde ve dayanışma içerisinde bir çalışma şeklinde ifade etti.

whatsapp-image-2022-03-10-at-14-13-43.jpeg

whatsapp-image-2022-03-10-at-14-13-43-1.jpeg

whatsapp-image-2022-03-10-at-14-13-43-2.jpeg