Kahramanmaraş'ta Bütün Öğrenciler Yurttan Çıkartılıyor!

Kahramanmaraş'ta Bütün Öğrenciler Yurttan Çıkartılıyor!
Depremin üzerinden neredeyse bir yıl geçmiş olmasına rağmen Kahramanmaraş’ta üniversite öğrencileri br şok daha yaşadı. Yüz yüze eğitim verilen ve Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda kalma imkanı tanınan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri şimdi yurttan çıkartılıyor.

Uygulamalı eğitim aldıkları için birinci dönem yüz yüze eğitim verilen ve Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda kalma imkanı tanınan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri yurttan çıkartılıyor.

Kısa Dalga'dan Tuğba Tekerek'in haberine göre, KSÜ’den eğitim yılı başında yapılan açıklamada üniversitenin genel olarak yüz yüze eğitime hazır olduğu, ancak öğrencilerin barınma sorunu çözülemediği için çoğu fakültede uzaktan eğitim yapılacağı duyurulmuştu.

Üniversitenin açıklamasında Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı KYK yurtlarıyla ilgili “yurt binalarının tamiratının tamamlanamadığı, kapasite artırma işlemlerinin gerçekleştirilemediği gibi tamirat dolayısıyla mevcut kapasitenin de ancak yarısının kullanılabildiği, bu sorunun bir süre daha devam edeceği” belirtilmişti.

SADECE UYGULAMALI BÖLÜM ÖĞRENCİLERİ KALABİLİYORDU

Yurtlardaki sınırlı kapasite nedeniyle birinci dönemde, sadece Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin tamamına ve uygulamalı eğitim alan başka iki fakültenin belirli sınıflarına yüz yüze eğitim verilmiş ve sadece bu öğrencilere yurtta kalma imkânı tanınmıştı.

"YURDU BOŞALTIN"

KSÜ Senatosu 10 Ocak tarihli toplantısında, ikinci dönem yüzyüze eğitim alacak fakülte ve sınıflarla ilgili yeni bir karar aldı. Buna göre başka bazı fakültelerde yüzyüze eğitime geçilirken Spor Bilimleri Fakültesi’nin birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine yüzyüze eğitim verilmeyeceği duyuruldu. Bunun ardından da yurt idaresi, öğrencilerin ara tatilden önce yurdu boşaltmasını istedi.

Spor Bilimleri Fakültesi’nde okuyan ve yurtta kalan öğrencilerden birisi, eğitim yılının ve kışın ortasında yurttan çıkarılmakla ilgili şöyle diyor: “Düzenimizi ancak oturtmuştuk, bir anda bize dediler ki ‘yurttan ayrılmak zorundasınız.’ Bir anda böyle bir şey olması hepimizi çok şaşırttı ve üzdü.”