Kağıt Fabrikasındaki Yangın Üçüncü Gününde de Sürüyor

Aydın'ın Söke ilçesinde bulunan Kipaş Kağıt Fabrikası'nda 12 Temmuz'da başlayan yangın, üçüncü gününde devam ediyor. Söke Organize Sanayi Bölgesi'ndeki kağıt fabrikasının açık alanında çıkan yangına, itfaiye ve orman ekipleri yoğun şekilde müdahale ediyor.

Yangının geniş bir alana yayılması nedeniyle çevre il ve ilçelerden takviye ekipler bölgeye sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle yangın kontrol altına alınmakta güçlük çekiliyor. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı helikopter ve uçaklarla havadan, arazöz ve itfaiye araçlarıyla karadan müdahale ediliyor. Ayrıca, AFAD ve UMKE ekipleri de bölgede hazır bulunuyor.

Söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen bazı itfaiyeciler ve işçilere olay yerindeki ambulanslarda müdahale edildi. Yangının daha fazla yayılmasını önlemek amacıyla sıkıştırılmış kağıtların bir kısmı iş makineleriyle alandan çıkarıldı. Ekipler, alevlerin çevredeki akaryakıt istasyonu ve çimento fabrikasına sıçramasını önlemek için yoğun önlemler aldı.

Yangının tamamen söndürülmesi için yoğun bir mücadele verilirken, kağıtların tamamen yanması bekleniyor ve yangının başka yerlere sıçramaması için karadan müdahale devam ediyor.