Kaftancıoğlu'ndan Filistin paylaşımı: Dün neysem bugün de oyum

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarıyla ilgili 2018'de yaptığı konuşmayı, "Ben dün neysem bugün de oyum" mesajıyla paylaştı.

Canan Kaftancıoğlu, İsrail'in Filistin'e dönük saldırılarıyla ilgili olarak kişisel Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Mesajında, 16 Mayıs 2018 tarihinde yaptığı konuşmanın videosuna da yer veren Kaftancıoğlu, "CHP’si zamana, zemine, konjonktüre, çıkara dayalı değil insanlık değerlerine, evrensel değerlere bağlı ilkeleriyle siyaset yapar ve daima halkın, mazlumun yanında olur. Ben ise dün neysem bugün de oyum" dedi.

 

Kaftancıoğlu'nun 2018 tarihli videoda yaptığı konuşma şöyle: 

"Filistin'de yaşananlar büyük bir katliam ve insanlık dramıdır. Binlerce masum Filistinlinin yaralandığı, 62 kişinin hayatını kaybettiği insanlık dışı saldırıyı lanetliyoruz. Bu dramın en önemli sebebi Filistin sorununun çözümsüzlüğü, başta ABD olmak üzere bütün güçlerin hesapsız politikaları ve İsrail'in insanlık dışı tutumudur.

Filistin sorunu çözülmeden Ortadoğu'da yaşanan sorunların çözüme kavuşması imkansızdır. İsrail, Filistin halkının meşru temsilcileriyle müzakere ederek sorunu çözmek yerine masumları öldürmeyi tercih ediyor. ABD Büyükelçilik binasının İsrail devletinin 70. kuruluş yıl dönümünde Kudüs'te açılıyor olması büyük bir provokasyondur. ABD'yi bu yanlış politikasını terk etmeyi, İsrail'i masum sivillere yönelik katliam politikalarına son vermeye çağırıyoruz."