Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem
AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Ege Denizi'nde dün gece saatlerinde bir deprem meydana geldi. Sarsıntının merkez üssü ve büyüklüğüne ilişkin veriler paylaşıldı.
Uzman isim Adana'dan Osmaniye'ye uzanan fayı işaret etti: 6.6 büyüklüğünde deprem üretebilir
AFAD'DAN AÇIKLAMA
AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan duyuruya göre, deprem saat 23.29.56'da (TSİ) kaydedildi. 4,2 büyüklüğündeki sarsıntının merkez üssü Ege Denizi olarak belirlendi. Depremin 36.7005 kuzey enlemi ile 26.75617 doğu boylamında meydana geldiği tespit edildi.
6 Şubat depreminden kalanlarla yuvasını kurdu: Leylek Hitit bu sefer eşiyle geri geldi
DEPREMİN DERİNLİĞİ VE MESAFESİ
AFAD yetkilileri, depremin yerin 41,2 kilometre derinliğinde oluştuğunu duyurdu. Sarsıntının Muğla'nın Bodrum ilçesine 56,17 kilometre uzaklıkta meydana geldiği belirlendi. Depremin ardından herhangi bir olumsuzluk bildirilmezken, vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği hatırlatıldı. Yetkililer, artçı sarsıntılara karşı dikkatli olunması konusunda uyarı yaptı.