Kaftancıoğlu, seçmenlerin CHP'ye eleştirisini anlattı

Kaftancıoğlu, seçmenlerin CHP'ye eleştirisini anlattı
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, halkın bir an önce seçim istediğini belirtti ve İstanbul'daki seçmenlerin evlerine gittiklerinde aldıkları tek eleştiriyi anlattı. Kaftancıoğlu, seçmenlerin kendilerine "Neden daha önce kapımızı çalmadınız da bizi AK Parti iktidarına mahkûm ettiniz?" dediğini belirtti.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezası onandı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise Kaftancıoğlu'nun parti üyeliğini düşürdü.

Sözcü'den Ruhat Mengi'ye konuşan CHP'li Kaftancoğlu, siyasi atmosferi, parti üyeliğinin düşürülmesine kadar giden dava sürecini değerlendirdi.

'Her muhalifi susturuyor ya da cezalandırıyorlar'

Kaftancıoğlu, "Bugünün iktidarı, iktidardaki ittifakı kendileri gibi düşünmeyen, önlerinde engel gibi gördükleri, iktidarlarının devamında tehlike olarak gördükleri her muhalifi; kimilerini hukuk yoluyla, kimilerini farklı şekillerde ya susturuyorlar, ya da cezalandırıyorlar, benim sürecim de tam anlamıyla bu yaklaşımın bir parçası olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

'Tahminin çok üstünde farkla gidecekler'

Halkın büyük çoğunluğunun iktidarın yaptıklarını gördüğünü ve bir an önce seçim istediğini belirti. Kaftancıoğlu, "Artık seçim olsun da bu yozlaşmış, iyice çeteleşmiş devlet yönetimi iktidardan gitsin diye düşünüyor, üçüncüsü; seçim döneminde de hem vatandaşın sandığa gidip oyunu vermesiyle, hem de bizlerin “vatandaşın oyuna sahip çıkmak için” yapacağımız her şeyle birlikte göreceksiniz –bunu oldukça iddialı bir şekilde söylüyorum- tahmin edeceğinizin çok üstünde bir farkla gidecekler" ifadelerini kullandı.

'O zaman size endişelenin derdim'

Halkın çoğunluğunun iktidarın gitmesi için sandığa giderek oy vereceğini gösterdiğinde aradaki farkı mühürsüz oylar ya da başka şekillerde manipülasyon ya da oy çalma gibi olaylarla kapatma ihtimallerinin olmayacağını söyleyen Kaftancıoğlu,

"Halkın desteğini almadan hiçbir şeyi başarıya ulaştıramazsınız" diyen Kaftancıoğlu, "Örneğin bir usulsüzlük yaptıklarında ve halka da bunu anlatıp büyük bir çoğunluğu usulsüzlük yapmadıklarına ikna ediyor olsalar o zaman size “endişelenin” derdim ama bugün artık o gün değil. Vatandaş her şeyi görüyor, ne yaptıklarını biliyor" diye konuştu.

'Kapılarını çaldığımızda tek eleştiri geliyor'

Seçimin neden gerekli olduğunu da anlatan Kaftancıoğlu, yaklaşık 27 bin CHP'liyle İstanbul'daki seçmenlerin tek tek kapısını çaldıklarını belirtti ve "Kapıları çaldığımızda tek eleştiri geliyor, düşünün 100 yıllık parti, 'Neden 20 yıl, 10 yıl, 5 yıl öncesinde böyle kapılarımızı çalmadınız da bizi AK Parti iktidarına mahkûm ettiniz' diyorlar" dedi.

'İnsanlar bir an önce seçim olsun diyor'

Kaftancıoğlu, bu eleştiri dışında seçmenlerle yaşadıkları diyalogları ise şöyle anlattı:

"İnsanların yoksulluğu, seçim beklentisi, artık kendisini koruması gereken devletin ve devleti yönetenlerin kendisinden uzaklaşması, en önemlisi insanların bir umutsuzluğu ve hayal kırıklığı var. Biz insanlara uzun uzun siyasi propaganda filan yapmıyoruz, onlara 'Nasılsın' diyoruz, 'Senin yaşadıklarını görüyoruz, biliyoruz, bu gerçekliği toplumda birçok kesim yaşıyor, bize güvenip yetkiyi verdiğinde biz bunu Halk Partisi iktidarında değiştireceğiz. Bu yetkiyi kendimiz için kullanmayacağız, bizim zenginleşme gibi bir derdimiz yok, toplumu zenginleştirme gibi bir sorumluluğumuz var, bu sorunları çözeceğiz, seçim gününe kadar da belediyelerimiz aracılığıyla elimizden gelen katkıyı sana sunacağız ama bu siyasi iktidar değişmeden senin sorunlarını kalıcı ve sürekli çözemeyiz' dediğimizde insanlar 'Bir an önce seçim olsun' diyor."