"Gerginlik Çıkabilir" Eleştirileri Miting İçin Geri Adım Attırdı!

"Gerginlik Çıkabilir" Eleştirileri Miting İçin Geri Adım Attırdı!
Gazze Dayanışma Platformu tarafından İHH öncülüğünde Pazar günü düzenlenecek Gazze'ye Destek yürüyüşü için flaş bir talimat geldi. Kadıköy'de yapılması beklenen yürüyüşün konumu değişti. İktidar tarafından 'gerginlik çıkabilir' eleştirisi üzerine yürüyüş Ümraniye'de yapılacak.

Söğütlüçeşme ve Kadıköy İskelesi merkezli düzenlenen yürüyüş Pazar günü yapılacak.

İHH öncülüğündeki Gazze Dayanışma Platformu'nun düzenlediği yürüyüşün güzergahı iktidarın eleştirisi sonrası değiştirildi.

Sosyal medya yapılan bu değişiklik sonrası ayaklandı. Bir kesim resmen birbirine girdi. 'Daha Kadıköy'e giremiyoruz Gazze'yi mi kurtaracağz?' tepkileri büyüdü.

sog.png

Yürüyüş yer seçimi sebebiyle sosyal medyada tepki aldı. Aralarında iktidar çevrelerinden kişiler de olmak üzere birçok kişi hilafet tartışmaları sebebiyle yaşanan gerginliği tırmandıracağı ve provokasyona yol açacağı gerekçesiyle yürüyüşün Kadıköy’de yapılmaması gerektiğini söyledi ve başta İHH olmak üzere organizatör STK’lara yer değişimi için çağrıda bulundu.

Yürüyüş dün akşam İstanbul Valiliği’nin talebiyle Kadıköy’den Ümraniye’ye alındı. Yeni güzergah Yamanevler metro durağı ve Ümraniye metro durağı arası olarak belirlendi.

Etiketler :