Kadıköy'de scooter hareketliliği

Kadıköy'de kaldırımları işgal eden ve yasal sayılarının üstüne çıkan scooterlar için harekete geçildi. Kadıköy Belediyesi ekipleri Belediye Başkanı Odabaşı ile birlikte kaldırımları işgal eden scooterları topluyor.

İstanbul'daki scooter sayısı 30 bini aşarken, Kadıköy'de nüfusun 200'de biri oranında scootera izin verildi. Ancak Kadıköy'deki scooter sayısı, olması gerekenin dört katına ulaştı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı bu durumundan halkın rahatsızlık duyduğunu dile getirerek scooterlerı toplayacağını duyurmuştu.

Odabaşı, “Tekrar ediyorum; biz yaya öncelikli bir belediye anlayışını benimsiyoruz. Kadıköy’de kontrolden çıkan scooter sayılarının bu hafta sonundan itibaren yasal sayıya inmesini bekliyoruz. Aksi takdirde scooter’ları toplayacağız" demişti.

Bugün Kadıköy Belediyesi ekipleri, kaldırımda yayaların yürüyüşünü engelleyen scooterların kaldırılması için harekete geçti.

Odabaşı toplatma görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı ve şöyle dedi:

Ekiplerimizle sabah itibarıyla skuter denetimlerimiz başladı. Uygunsuz park eden, yaya geçişini engelleyen skuterleri kaldırıyoruz. Yaya hakkını sonuna kadar koruyacağız.