Kaçakların 10'undan 8'i FETÖ Mensubu

Kaçakların 10'undan 8'i FETÖ Mensubu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çeşme’de düzenlenen operasyonda 8’i FETÖ mensubu 10 kişinin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir’in Çeşme ilçesinde uluslararası sularda düzenlenen “Kıskaç-21” operasyonunda 8’i FETÖ mensubu 10 kişinin yakalandığını duyurdu.

Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İzmir Bölge Başkanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonda, yurt dışına kaçmaya çalışan şüphelilerin adalet önüne çıkarıldığını belirtti.

80822-1.jpg

Operasyonun, FETÖ’nün yurtdışına kaçma girişimlerine karşı yürütülen kararlı mücadelenin bir parçası olduğunu vurguladı.

“FETÖ'cülere Göz Açtırmayacağız!” diyen Yerlikaya, operasyonun ardından güvenlik güçlerine ve istihbarat birimlerine övgülerde bulundu. Bakan Yerlikaya, “FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru ve birlik için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek,” dedi.

80822-001.jpg

OPERASYON ULUSLARARASI SULARDA OLDU

Ayrıca, İzmir Valiliği, MİT Bölge Başkanlığı ve operasyonu gerçekleştiren kahraman jandarma ve sahil güvenlik personeline teşekkür ederek, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” şeklinde konuştu.

Kıskaç-21 operasyonunda yakalanan 10 şüpheliden 8’inin FETÖ mensubu olduğu tespit edilirken, operasyonun uluslararası sularda gerçekleştirilmesi de dikkat çekti.

80822-2.jpg

Kaynak:DHA