Kaçak tarikat binasını haber yapan Halk TV ekibine saldırı. Muhabir tüm detayları canlı yayında anlattı

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, kaçak Kuran kursunu görüntülemek amacıyla binanın bulunduğu alana giden Halk TV ekibine gerçekleştirilen saldırının ardından Halk TV muhabiri Yağmur Beril Varol, canlı yayında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz gün, İzmir Karabağlar’da kaçak Kuran kursu binasını görüntüleyen Halk TV ekibine tarikatçılar müdahale ederek saldırmıştı. Zorla Halk TV’nin basın aracına binen tarikatçılar, ekibin çektiği görüntüleri silmesini istedi. Halk TV ekibine, haber yapmaması için saldıran 3 tarikat üyesi, kameraman Karaşahin’e vurmaya çalıştı ve muhabir Varol’un elini itti.

aldiri-001.webp

YAĞMUR BERİL VAROL YAŞANANLARI ANLATTI!

Halk TV muhabiri Yağmur Beril Varol, dün yaşadıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Karabağlar Uzundere Mahllesi’ndeki kaçak Kuran kursunu görüntülemek amacıyla bölgeye geldiklerini belirten Varol, bir arabanın yanlarına geldiğini ve bir süre durduğunu belirterek “Bu süre durdu ve bekledi. Sonra bize doğru geldi. Bir an da bize müdahale etmeden Erkan Bey’in yanına giderek ‘Burada ne duruyorsunuz, ne çekiyorsunuz?” diye, aslında biraz daha rahatsız etmeye yönelik birkaç bir şey söylediler. Gelen şahsın tek kişi olduğunu ifade eden Varol, “Aracın içinden birilerini aradı, kimi aradığını bilmiyoruz ancak telefon hoparlöre bağlı olduğu için birini aradığını duyduk. Sonra biraz daha geri gidip orada biraz daha bekledi., ardından biraz daha bekledi.” ifadelerini kullandı.

Varol, tarikat üyelerinden şikayetçi olduklarını ve ifade verdiklerini belirtti ve “Bize bütün amaçları o görüntüleri çektirmemek ve sildirmeye çalışmaktı. Bizim görevimiz basın olduğu için, bunun bizim için basın özgürlüğü kapsamında bir hak olduğunu defaatle söylememize rağmen, bizim böyle bir hakkımızın olmadığını, onların mülküne girdiğimizi söylediler ama biz hiçbir mülkün içerisine girmemiştik.” açıklamasında bulundu.

muhabir-001.png

"ŞİKAYETTE BULUNDUK"

Yolda beklediklerini ileten Varol, henüz araçlarından inmeden tarikat üyelerinin araçlarından inerek yanlarına geldiğini anlattı ve “Biz araçtan indik çünkü çekim yapmak istedik. Bize orada basının görevini yaptırmadılar. Biz bir kamu görevi için oradaydık , aslında bize kamu görevini yaptırmamaya çalıştılar ellerinden geldiğince. Ardından arabaya bindik. Arabaya bindiğimizde de, Halk TV’nin özel aracına bindiler. Aslında onlar bizi orada tuttular. “Görüntüleri silene kadar sizi bırakmıyoruz” dediler. Polis çağırdığımızı söylediğimizde de, polis çağırmamız sadece onlar için yeterli değildi çünkü şöyle düşündüler, görüntüleri sildirirsek onlara iş kapanır gibi düşündüler.” ifadelerini kaydetti.

Şahıslara, görüntüleri Halk TV’ye gönderdiklerini ve bunların ekranda yayınlandığını söylediklerini ifade eden Varol, ancak o zaman kendilerini bıraktıklarını anlatarak “Sonrasında da biz tabii karakola gittik ve şikayette bulunduk.” ifadesini kullandı.

saldiri-2.webp

YAPI İSMAİLAĞA’NIN ÇIKTI!

Söz konusu kaçak yapının İsmailağa cemaatine ait olduğu öğrenilirken muhabir Yağmur Beril Varol, kameraman Şahin Karaşahin ve ulaştırma görevlisi Erkan Aydın, saldırganların karşısında dimdik bir duruş sergiledi.

tarikayci.webp

KAMERAMANA VURMAYA ÇALIŞTI


Çıkan arbede sırasında tarikat üyelerinden biri kameraman Şahin Karaşahin'in eline vurarak kamerayı kapatmasını isterken, Yağmur Beril Varol ise hem Karaşahin korumaya hem de saldırgana engel olmaya çabaladı.

Kaynak:halktv.com.tr