Kabil'deki Türk asıllı tercüman: Belki bu benim son konuşmamdır

Halk TV'de Can Coşkun'un sunduğu Haber Masası programına Afgan Türkmenleri Şura Başkanı Musa Qarqeen Kabil'den telefon ile bağlandı. Qarqeen, Taliban tarafından tehdit edildiğini ve Türkiye dışında bütün ülkelerin kendileriyle çalışan insanları Afganistan'dan tahliye ettiğini ifade ederek, 'Belki bu benim son konuşmamdır' dedi.

Afgan Türkmenleri Şura Başkanı Musa Qarqeen, Halk TV'de canlı yayınlanan ve Can Coşkun'un sunduğu Haber Masası programına konuk oldu. 

Maalesef sözümüz dinlenmedi

Afganistan'daki Türk Askeri'ne tercüman olarak yardım ettiğini anlatan Qarqeen, son 4-5 aydır yetkililere Taliban'ın Afganistan'daki gücü ele geçirmesi durumunda tahliye edilmeleri gerektiğini, en azından ailelerinin güvenli bir yere gönderilmesi gerektiğini söylediklerinden bahsetti. Qarqeen, bu taleplerine aldıkları karşılığı 'maalesef sözümüz dinlenmedi' şeklinde yorumladı. Qarqeen, ayrıca Milli Savunma Bakanlığı'nın kendilerine sahip çıkmasını beklentisi içerisinde olduklarını söyledi.

'Belki de bu son konuşmamdır'

Kabil'de ailesiyle yaşayan Qarqeen, iki kez Taliban tarafından oturduğu adresinde tehdit edildiğini ifade etti.

Tehditlerden sonra evinden kaçmak zorunda kalarak akrabalarının yanına sığındığını ancak akrabalarının da Taliban'dan korktukları için tedirginlik yaşadığını ve Qarqeen'e 'başımıza iş açacaksın' dediklerini aktardı.

Kendisi ve ailesi için 'korku içindeyiz' vurgusu yaparken, kapı açıldığında kendisinin kapıya bakamadığını ve eşinin önce gelenleri kolaçan ettiğini anlatan Qarqeen, içinde bulunduğu durumu, 'Hayatımız tehlikede. Belki bu benim son konuşmamdır. Duygusala bağlamak istemiyorum ama gerçekten bu benim son konuşmam, son sesim olabilir' sözleriyle anlattı.