Kabil'de patlama: Bir çocuk hayatını kaybetti

Kabil'de patlama: Bir çocuk hayatını kaybetti
Afganistan basınının aktardığı bilgiye göre Kabil'de patlama meydana geldi.

Afganistan basınının aktardığı bilgiye göre Kabil'de patlama meydana geldi. Havalimanı yakınında patlama sesi duyulduğu bilgisi geldi. Patlamanın nedeninin roket saldırısı olduğu söyleniyor.

AP'nin verdiği bilgiye göre, güvenlik kaynakları patlamada bir çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı.

ABD uyarmıştı

Kabil'de meydana gelen iki patlamanın ardından yaptığı açıklamada ABD Başkanı Joe Biden, yüksek olasılıkla 24 ila 36 saat içerisinde Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'na yönelik bir saldırının daha düzenlenebileceğini belirtmişti.

AA muhabirinin, Sağlık Bakanlığından isminin açıklanmasını istemeyen görevliden edindiği bilgiye göre, akşam saatlerinde Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı yakınlarındaki bir yerleşim bölgesine henüz belirlenemeyen yönden roket atıldı.

Patlamanın meydana geldiği ve sivillerin yaşadığı bölgede yaralıların olmasından endişe ediliyor.

Patlamanın detayları henüz netlik kazanmadı.

Tahliye çalışmalarının sürdüğü Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'na yakın bölgede 26 Ağustos Perşembe günü iki ayrı patlama meydana gelmişti.

Havalimanındaki terör saldırılarında çok sayıda sivil, Taliban mensubu ve ABD askeri ölmüştü. İntihar saldırısıyla aynı gün, ülkeden ayrılmak üzere olan ABD ordusu havalimanı yakınlarında mühimmat imha işlemleri yapmış ve 4 büyük patlama sesi daha duyulmuştu.