Jüri kararını verdi! Hakan Atilla ve Reza Zarrab ne kadar ceza alacak?

Jüri kararını verdi! Hakan Atilla ve Reza Zarrab ne kadar ceza alacak?
ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının delinmesiyle ilgili davada Hakan Atilla konusunda görüştü. Jüri, kara para aklama suçu haricinde 5 suçtan suçlu buldu. Peki şimdi ne olacak ve ne ceza verilecek? Ceza ne zaman açıklanacak?5...

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının delinmesiyle ilgili davada Hakan Atilla konusunda görüştü. Jüri, kara para aklama suçu haricinde 5 suçtan suçlu buldu. Peki şimdi ne olacak ve ne ceza verilecek? Ceza ne zaman açıklanacak?

5 İTHAMDAN SUÇLU, KARA PARA'DA SUÇSUZ

Jüri, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’yı 6 suçtan 5’inde suçlu buldu. Atilla, kara para aklamak için kumpas kurmak, kara para aklamak, bankacılık sisteminde sahtekarlık yapmak için kumpas kurma, bankacılık sisteminde sahtekarlık yapma, Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası’nı delmek için kumpas kurma, ABD ve özellikle de ABD Hazine Bakanlığı’nı dolandırmak için kumpas kurma suçlarından yargılanıyordu.

Hakan Atilla, kara para aklamak haricindeki suçlamalardan suçlu bulundu.

CEZA KARARI 11 NİSAN'DA

Ceza duruşması 11 Nisan'da olacakmış, yani Atilla'nin ne kadar hapis cezası aldığı ve gerekçeleri 11 Nisan'da açıklanacak.

Atilla'nın suçlu bulunduğu suçlara verilen maksimum cezaların toplamı azami 105 yıl. Üst seviyede ceza verilmesi durumunda Atilla 105 yıl ceza yiyebilir.

ZARRAB HAKKINDA KARARI BERMAN VERECEK

Jürinin Atilla hakkında vereceği karar sonrasında davanın diğer tutuklu sanığı Zarrab için son kararı hakim Berman verecek. Önümüzdeki süreç içerisinde yapılacak duruşma veya duruşmalarda, Berman, hakkındaki yedi ayrı suçlamayı kabul edip tanıklık yapan Zarrab'ın cezasını belirleyecek. Amerika'nın Sesi'nde yer alan haberde Zarrab'ın yaptığı işbirliği karşılığında hakkında istenilen toplam 135 yıllık maksimum hapis cezasından önemli ölçüde bir ceza indirimi almasının beklendiği kaydedildi.