'Jet Yakıtı Satmışlar' diyen Evren Barış Yavuz Tahliye Edildi

'Jet Yakıtı Satmışlar' diyen Evren Barış Yavuz Tahliye Edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar'ın da olduğu fotoğrafa 'Jet yakıtı satmışlar' yazmasının ardından tutuklanan Evren Barış Yavuz, tahliye edildi.

Baykar yöneticileri Haluk Bayraktar ve Selçuk Bayraktar'ın müşteki olduğu davada İletişimci Evren Barış Yavuz ilk duruşmada tahliye edildi. T24'ün haberine göre; tutuksuz yargılanacak Yavuz'un bir sonraki duruşması da 30 Ekim'de.

NE OLMUŞTU?

İsrail'in Gazze'deki katliamları başlamasından aylar sonra AKP iktidarı Türkiye'nin ticaretini kesti.

İsrail'e jet yakıtı satıldığı da iddia edildi.

Ticaret Bakanlığı, 9 Nisan'da İsrail’e ihracat kısıtlama getirdiği ürünler arasında 'uçak benzini ve jetyakıtı' yer aldı. İktidar savaş uçaklarına yakıt satıldığı iddiasını yalanlandı fakat tartışma bitmedi.

Tartışmayı kızıştıranlardan biri de İletişimci Evren Barış Yavuz oldu.

Yavuz X hesabından iktidar destekçilerinin düzenlediği Filistin mitinginden bir fotoğraf paylaşarak "Jet yakıtı satmışlar" diye yazdı.

Fotoğrafta Boğaziçi kayyım rektörü Naci İnci ve Baykar'ın sahipleri de yer aldı. Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar, Yavuz'un Ekrem İmamoğlu'nun ekibinde olduğu iddiasıyla hedef gösterildiklerini söyledi.

Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, tutuklanan siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz'un İBB başkanının 'hiçbir kampanyasında çalışmadığını' açıklamasında da bulundu.