Jet Fadıl'ın dayısı da şikayetçi

Jet Fadıl'ın dayısı da şikayetçi
Çok sayıda projeyi batırıp binlerce kişiyi mağdur etmesiyle bilinen ‘Jet Fadıl’ lakaplı Fadıl Akgündüz’ün 73 yaşındaki dayısı da dolandırıcılık davasına müdahil olarak şikayette bulundu.

1990’ların sonlarından itibaren çok sayıda yatırım ve gayrimenkul projesi için para topladığı insanları mağdur eden Akgündüz, son olarak İstanbul Bayrampaşa’daki Caprice Gold ile Maldivler’deki ‘İslami ada’ projelerinde 349 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanıyor.

Akgündüz ve akrabalarının da aralarında bulunduğu altı sanığın  yargılandığı davanın 14’üncü duruşması bugün İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yapıldı.

Davaya, tutuksuz sanıklar Fadıl Akgündüz ve akrabası Mehmet Salih Obut da katıldı. Diğer sanıklar duruşmaya gelmezken; çok sayıda mağdur ve avukatı hazır bulundu.

İki yeğeninden de şikayetçi

Duruşmaya Akgündüz’ün dayısı Sait Obut da katılarak şikayetçiler arasında ifade verdi. Hem Fadıl Akgündüz ve hem de Mehmet Salih Obut’un kendisinin yeğeni olduğunu söyleyen 73 yaşındaki dayı şunları söyledi: “Bayrampaşa Caprice Gold projesinden beş yıl kadar önce devremülk sözleşmesi yaptık. Bir dairemi 120 milyar karşılığında vererek ödeme yapmış oldum. Bana yedi aylık bin lira civarında kira bedeli ödendi. Bunun dışında herhangi bir ödeme yapılmadı. Tapularımı aldım. Şikayetçiyim. Davaya katılmak istiyorum.”

‘Her ay para yollayacaktı’

Duruşma sonrası gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sait Obut,“180 metrekare dairem vardı Fatih’te. Ona güvendik benim yeğenimdir diye. Biraz sıkışmıştı. Dedim al, verdim ona. Notere gittik, güya bana her ay para yollayacaktı. Ondan sonra ne para, ne selam, ne kelam. Telefonu bile açmıyor. Ben hakiki dayısıyım yani. Ablamın çocuğudur.  Çok kırgınım” dedi.

Akgündüz’ün geçmişi

Akgündüz, 2000’lerin başında yerli otomobil yapacağı vaadiyle kurduğu ‘JetPa Holding’in hisselerini satarak yüzlerce kişinin parasını kaybedince gündeme gelmiş ama 2003’te 15 ay hapis yatıp paçayı kurtarmıştı. Sonrasında adı ‘Jet Fadıl’a çıkan Akgündüz daha sonra da çeşitli müteahhitlik projelerinde çok sayıda kişiyi mağdur etmişti.

‘Jet Fadıl’ bu siciline rağmen 2013-2014’te cübbe giyerek İsmailağa Cemaati’yle birlikte Bayrampaşa’da inşa ettiği ‘Caprice Gold’ tanıtımının ardından milyonlarca lira daha toplamayı başarmıştı. ‘Caprice Gold’un inşaatı hala bitmezken projeye eklenen Maldivler’deki ‘İslami Ada’nın ise tam yeri bilinmiyor.

Etiketler :