Japonların vazgeçilmezi Türkiye'de üretiliyor ama kimse bilmiyor! Günde 1 adet tüketilmesi yeterli! Tam bir şifa deposu
Tüm dünyada sağlıklı beslenmek, artık herkes için kaçınılmaz bir gereklilik olmuş durumda. Her gün soluduğumuz egzoz dumanları, iş yerlerinde maruz kaldığımız radyasyon ve benzeri durumlar, insan sağlığını kötü yönde etkilerken, yeni hastalık ve virüslerin ortaya çıkmasına neden oluyor.
Bu olumsuzluklarla mücadele edebilmek için hastalıkalra karşı dirençli bir vücut sağlığına sahip olmaktan geçiyor. Vücut sağlığı için ise sağlıklı besinler türketmek hayati önem arz ediyor. Popüler kültürün bize empoze ettiği yiyecek kültürü, neredeyse tamamen GDO'lu (Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar) ve sağlıksız ürünlerin kullanıldığı tüketim araçlarından ibaret.
Dünya çapında yaşanan ekolojik sorunlar, Türkiye'de de insanların her gün daha fazla doğal ürünlere yönelmesine yol açıyor. Ancak bazı ürünlerin değeri hala anlaşılabilmiş değil. Hatta bazı ürünler, Türkiye'de üretilemesine rağmen, yurt dışında daha fazla tüketiliyor.
Bu ürünlerden birisi de mor patates. Türkiye'de ilk olarak 2018 yılında üretimine başlanan mor patates, sindirimden bağışıklığa, kan şekerinin dengelenmesinden beyin sağlığına kadar fazlasıyla yararı bulunuyor. C vitamini bakımından zengin olan mor patatesin düzenli tüketimi hastalıklara karşı koruma sağlar.
İşte mor patatesin insan sağlığına yararları...
Sindirimi Düzene Koyar:
Mor patates, bünyesinde barındırdığı diyet lifleri sayesinde bağırsaklarda meydana gelen sindirim sorunlarının önüne geçmeye yardımcı olur.
Bağışıklığı Güçlendirir:
Yüksek antioksidan değeri olan sağlıklı bir besin olan mor patates, içerdiği antioksidan değerleri sayesinde vücudu zararlı serbest radikallere karşı korurken, bağışıklığın güçlendirilmesine yardımcı olur.
Kan Şekerini Dengeler:
Diyabet riskini düşürmesi ile bilinen mor patates, aynı zamanda kan şekeri seviyelerinin sağlıklı aralıkta tutulması açısından tüketimi önemlidir.
Beyin Sağlığını Destekler:
Mor patates, içerdiği antosiyaninler sayesinde hafızayı dinç tutarken, bilişsel fonksiyonları destekleyen yapısı ile beynin genç kalmasını ve Alzheimer riskini azaltır.
Göz Sağlığını Destekler:
Göz sağlığını koruyan doğal pigmentler barındıran mor patates, A vitamini bakımından da zengin olmasından dolayı göz hastalıklarından korunmaya yardımcı olur.
Kaynak:Haber Merkezi