Japon Deprem Uzmanı İl Ve İlçeleri Tek Tek Sayıp Uyardı: Her Yer Kıpkırmızı, Deprem Her An Olabilir!

Japon Deprem Uzmanı İl Ve İlçeleri Tek Tek Sayıp Uyardı: Her Yer Kıpkırmızı, Deprem Her An Olabilir!
Çanakkale'deki 4,9'luk deprem sonrası bölgeye uyarılar yağdı. Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, sadece Çanakkale'nin değil, Bandırma, Bursa, İnegöl ve Gemlik'in de dikkatli olması gerektiğini vurguladı. "Her yer kıpkırmızı" ifadelerini kullanan Moriwaki, her an deprem olabileceği uyarısında bulundu. İstanbul depremi için de konuşan Moriwaki, "Artık enerji biriktirdi, şaşırmayacağız" dedi.

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından "Çanakkale depremi İstanbul depremini tetikler mi?" sorusu akla geldi.

Deprem uzmanları, Çanakkale ve çevresi için deprem uyarılarını sürdürüyor. Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, NTV'ye yaptığı değerlendirmede hem İstanbul depremi, hem de her an deprem beklediği il ve ilçeleri sayarak uyardı.

"BAYRAK GİBİ KIPKIRMIZI"

Çanakkale'deki depremleri büyük depremin habericisi olarak niteleyen Japon deprem uzmanı, "Türkiye'de nerede, ne kadar büyüklükte, ne zaman deprem olacak sorusunu artık sormasınlar. Bayrak gibi kıpkırmızı, her yerde olabilir" dedi.

ÇANAKKALE VE ÇEVRESİNDE BÜYÜK DEPREM OLUR MU?

"Çanakkale ve çevresinde büyük deprem olabilir mi?" sorusuna yanıt veren Moriwaki, "Bu kadar sık sık deprem geliyorsa ve bazen 5, 6 ve aniden 7 büyüklüğünde deprem gelebilir. Dikkatli ve hazır olmak lazım. Sadece Çanakkale değil, Bandırma, Bursa, İnegöl ve Gemlik için de geçerli" diye konuştu.

İSTANBUL DEPREMİYLE İLGİLİ UYARI

İstanbul depremiyle ilgili de uyarıda bulunan Moriwaki, "Artık enerji biriktirdi, şaşırmayacağız" ifadelerini kullandı.