Japon Deprem Uzmanı Hazır Olun Dedi ve Uyardı! 7 ve Üzeri Deprem Beklenen Kentler

Japon Deprem Uzmanı Hazır Olun Dedi ve Uyardı! 7 ve Üzeri Deprem Beklenen Kentler
32 yıldır Türkiye'de yaşayan Japon Deprem Uzmanı Moriwaki, Türkiye'de 7 şiddetinde deprdem beklenen kentleri sıraladı.

Türkiye için kritik bir harita çizen Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, şehirlerde meydana gelebilecek 7 ve üzeri şiddetli depremlere dikkat çekti. Özellikle Kıbrıs fay hattının potansiyel tsunami riskini vurgulayan Moriwaki, son Suriye ve Malatya depremlerinin bu riski artırabileceğini belirtti.

moriwaki.jpg

TGRT'nin haberine göre Moriwaki, Kahramanmaraş depremlerinin ardından Güneydoğu ve Doğu Anadolu için endişe verici bir deprem haritası çizdi. "7 ve üzeri şiddette deprem yaşanabilecek şehirler" listesini sunan uzman, bu bölgelerdeki deprem riskinin devam ettiğini belirtti.

deprem-001.jpg

TÜRKİYE'NİN KRİTİK DEPREM HARİTASI!

Japon uzman, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Muş, Van ve Tunceli gibi şehirlerde 7 ve üzeri şiddetli depremlerin beklendiğini dile getirdi. Bu beklentinin sebebinin, Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin enerjisinin bu bölgelere yönlenmesi olduğunu vurguladı. Moriwaki, "Doğu Anadolu fay hattının Elazığ'dan başlayarak enerji biriktiğini ve boşaltılmaya hazır olduğunu" belirtirken, olası depremlere karşı şehirlerin yapılandırılması ve güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

deprem20.jpg

Moriwaki şunları söyledi:

"Marmara Bölgesi'nde yaşanabilecek olası depremlerin bu kez daha güneyde, özellikle Bursa İnegöl'de etkili olabileceğini düşünüyoruz. Son 32 yıldır Türkiye'de çalışıyorum ve bu süreçte çok fazla deprem yaşanmadı. Ancak 2019'dan itibaren şiddetli deprem vakaları arttı. Enerjinin karmaşık bölgelerde biriktiği göz önüne alındığında, aynı anda birden fazla şehirde deprem olabileceği ihtimalini göz ardı etmemeliyiz. Bu nedenle hem vatandaşların hem de devletin hazırlıklı olması önemlidir."