Jandarma SAK timi buz tutan gölette eğitim dalışı yaptı

Jandarma SAK timi buz tutan gölette eğitim dalışı yaptı
Erzurum İl Jandarma Komutanlığı Sualtı Arama Kurtarma timi, Tekederesi Göleti’nde yaklaşık 15 santimetre kalınlığındaki buz tabakasını keserek eğitim dalışı gerçekleştirdiler.

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı Sualtı Arama Kurtarma timi, buz tutan Tekederesi Göleti’ne eğitim dalışı gerçekleştirdi.

Erzurum'un Palandöken ilçesinde kışın yüksek rakımı ve tesisleriyle yerli ve yabancı kayak severleri ağırlayan Konaklı Kayak Merkezi yakınındaki Tekederesi Göleti, kar yağışı sonrası çevresindeki kavak, çam ve çeşitli ağaçların beyaza bürünmesiyle ayrı bir güzelliğe kavuştu.

jandarmanin-buz-gibi-egitim-538264-159504.jpg

Kimilerinin tatil yaptığı bu dönemde Erzurum İl Jandarma Komutanlığı SAK timi ise, zorlu kış şartlarında dalış eğitimi gerçekleştirdi.

jandarmanin-buz-gibi-egitim-538263-159504.jpg

15 SANTİMETRE KALINLIĞINDAKİ BUZU KESTİLER

Hava sıcaklığının sıfırın altında 25 dereceye kadar düştüğü Erzurum’da dalış eğitimi için hazırlıklarını tamamlayan SAK timi, Palandöken ilçesine 20 kilometre uzaklıkta 2 bin 300 rakımdaki Tekederesi Göleti’ne gitti.

jandarmanin-buz-gibi-egitim-538261-159504.jpg

Yaklaşık 15 santimetre kalınlığındaki buz tabakasını kesen ekipler, eğitim dalışını gerçekleştirdi. Jandarma SAK timi, kış şartlarına uyum için düzenlenen dalış eğitimini başarıyla tamamladı.

Kaynak:Demirören Haber Ajansı (DHA)