Bergama’daki orman yangını söndürüldü: Orman işletme müdürü yaşamını yitirdi

İzmir’in Bergama ilçesinde 2 gündür süren orman yangını, havadan ve karadan yapılan etkin müdahalelerle kontrol altına alındı.

İzmir’in Bergama ilçesinde dün öğleden sonra başlayan orman yangını, 2. gününde de büyük bir tehdit oluşturmaya devam etti. Çobanlar Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda saat 15.15’te başlayan yangın, bölgeyi alevlerle kapladı.

Ancak, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının havadan ve karadan yapılan etkin müdahaleler sonucunda kontrol altına alındığını açıkladı.

bergama-yangin.jpg

ORMAN İŞLETME MÜDÜRÜ HAYATINI KAYBETTİ

Müdahale sırasında içinde bulunduğu aracın devrilmesi sonucu yaralanan Bergama Orman İşletme Müdürü Şahin Dönertaş, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

İlk andan itibaren 6 uçak ve 5 helikopter gökyüzünden su atarken; 25 arazöz, 7 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 farklı yer ekibi de karadan destek sağladı.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

82823.jpg

Bakan İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İzmir’in Bergama ilçesindeki orman yangını, havadan ve karadan yapılan etkin müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.” ifadelerine yer verdi.

Yangının yol açtığı zararın değerlendirilmesi ve soğutma çalışmalarına devam ediliyor.

Kaynak:DHA