İzmir'de şebeke suyundan zehirlenme iddiası: İZSU'dan açıklama

İzmir'de şebeke suyundan zehirlenme iddiası: İZSU'dan açıklama
İzmir'in Buca ilçesinde, şebeke suyunu içtikten sonra rahatsızlandığını belirten vatandaşlar hastaneye başvurdu. İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) ise Görece İçme Suyu Arıtma Tesisi bünyesindeki klorlama ünitesinde kısa süreli bir teknik arıza meydana geldiğini, arızanın insan sağlığını etkileyecek düzeyde olmadığını açıkladı.

İçtikleri şebeke suyunun ardından rahatsızlandığı ileri süren 30 kişi ishal, kusma, ateş şikayetiyle Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisi'ne başvurdu. 

Hastanede tedavileri tamamlanan vatandaşın taburcu edildiği ve durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Dört çocuğun ise yatarak tedavi edildiği ardından taburcu edildiği belirtildi. 

İZSU'dan açıklama geldi

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ise yaptığı açıklamada, Görece İçme Suyu Arıtma Tesisi bünyesindeki klorlama ünitesinde kısa süreli bir teknik arıza meydana geldiğini, ancak yapılan testler sonucunda insan sağlığına zarar verecek herhangi bir bulguya rastlanmadığını belirtti. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Tahtalı Barajı'nın suyunun arıtılarak kente verildiği Görece İçme Suyu Arıtma Tesisi bünyesindeki klorlama ünitesinde kısa süreli bir teknik arıza meydana gelmiş, gereken müdahale hızla yapılarak sorun giderilmiştir. Gerekli numuneler alınarak, testler yapılmış ve insan sağlığına zarar verecek herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Klor oranındaki değişim nedeniyle gözlenen tat ve kokudaki farklılığın (tricloramine kaynaklı kokunun) giderilmesi için şebekedeki suyun tahliyesi gerektiğinden sorundan etkilenen Gaziemir bölgesinde 2 saat su kesintisi uygulanacaktır. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur" 

İHA

 

Etiketler :