İzmir'de elektrik akımına kapılan 2 kişi ölmüştü! 3 kişi serbest kaldı

İzmir'de sağanak yağış sırasında su birikintisinden geçerken elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümü soruşturmasında 3 şüpheli serbest bırakıldı.

Dehşet verici olay İzmir'de yaşanmıştı. Sağanak yağmur sırasında su birikintisinden geçen Özge Ceren Deniz elektrik akımına kapılarak olduğu yere yığılmış ve ona yardım etmek isteyen İnanç Öktemay, Özge Ceren'e dokunur dokunmaz yere yığılmıştı. Kameralara yansıyan bu görüntülerde iki kişi de hayatını kaybetti.

Olayın ardından başlatılan soruşturmada ise bir gelişme yaşandı.

83648.jpg

3 KİŞİ SERBEST KALDI

Olaya ilişkin gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 27 şüpheliden, İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı Barış K. ve GDZ Elektrik Ege Bölge Müdürü ve Operasyon Yetkilisi Ali S.'nin de aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklandı. Diğer şüphelilerden 7'si hakkında ev hapsi, 6'sı hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı kararı verildi.

Belge, beyan ve delillerin değerlendirilmesi sonucu 5 kişi hakkında daha gözaltı kararı çıkarıldı. Bu şüphelilerden 3'ü dün yakalandı. Diğer 2 şüpheliden 1'inin yurt dışında olduğu, diğerinin ise kanser tedavisi gördüğü belirlendi. Polisteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak:DHA