"İzmir Gevrek Modeli" kabul edildi

"İzmir Gevrek Modeli" kabul edildi
İzmir’in geleceğini şekillendirecek stratejik plan kabul edildi. Belediye Meclisi'nde onaylanan model, şehrin yenileyici vizyonunu ve kentsel dönüşüm hedeflerini içeriyor. Başkan Tugay’dan dikkat çeken açıklama: "Herkes sorumluluğunu bilmeli."

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 2025-2029 dönemine ait stratejik planları, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Planlar, meclis üyelerinin oylarıyla onaylandı.

BAŞKAN TUGAY: "ŞEHRE SAYGIYLA HİZMET EDECEĞİZ"

Başkan Cemil Tugay, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, İzmir’e ve tüm canlılara saygıyla hizmet edeceklerini vurguladı. Tugay, stratejik planın şehrin tüm değerlerine sahip çıkan bir anlayışla hazırlandığını belirtti.

KÖRFEZ İÇİN BAKANLIKLA İŞ BİRLİĞİ

İzmir Körfezi ile ilgili temaslarını da paylaşan Tugay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüştüğünü söyledi. Tugay, bakanlığın İzmir'e dair sorunları çözme noktasında olumlu bir yaklaşım sergilediğini belirtti. Ancak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent sınırlarındaki sorunları çözme sorumluluğunu hatırlattı. Tugay, yapıcı bir diyalog süreciyle her kurumun üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getirdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SORUMLULUK VURGUSU

Tugay, kentsel dönüşüm konusunda da görüşlerini paylaştı. Gecekondu bölgelerinin sorumluluğunun sadece CHP'li belediyelere yüklenemeyeceğini söyledi. İmar afflarının kaçak yapılaşmayı teşvik ettiğini belirten Tugay, sağlıklı yerleşim yerleri inşa etmenin herkesin sorumluluğu olduğunu ifade etti.

İZMİR GEVREK MODELİ İLE KÜRESEL HEDEFLER

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni stratejik planı, "İzmir Gevrek Modeli" adıyla açıklandı. Bu model, İzmir’i yenileyici ve kapsayıcı bir şehir haline getirmeyi hedefliyor. Ayrıca, kentin sosyal ve ekolojik sorunlarını birbirine bağlı olarak ele almayı öngörüyor. Model, nesiller arası sürdürülebilir bir kent yaşamını oluşturmayı amaçlıyor.

HARCANAN HER KURUŞUN ÖNEMİ VAR

Tugay, belediyenin stratejik planında yer alan her çalışmanın gerçek sorunları çözmeye odaklanacağını belirtti. Yapılacak işlerin doğru hesaplanması gerektiğini vurgulayan Tugay, İzmir’e saygı ve bağlılıkla hizmet edeceklerini ifade etti.

2ab6353c-3c07-4c5f-a9c2-b83d6b5c78a5-w.jpg

19f9f1cd-2dd1-42fd-9043-e5cb6602b68b-w.jpg

cbfc5afa-f794-46dc-9fe1-78975b7f13d4-w.jpg

cfb5494c-541a-4d86-be55-189aeab317de-w.jpg

Kaynak:ANKA