İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Toplu Sözleşme Yetkisi 20 Yıl Sonra El Değiştirdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Toplu Sözleşme Yetkisi 20 Yıl Sonra El Değiştirdi
 İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELESİYESİ’NDE 20 YIL ARADAN SONRA TOPLU SÖZLEŞMEDE YETKİLİ SENDİKA DEĞİŞTİ Belediyede senelerdir Tümbelsen sendikası memurlar adına toplu sözleşme imzalıyordu. Ancak, 18 ay önce 9 Eylül...

 İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELESİYESİ’NDE 20 YIL ARADAN SONRA TOPLU SÖZLEŞMEDE YETKİLİ SENDİKA DEĞİŞTİ

 Belediyede senelerdir Tümbelsen sendikası memurlar adına toplu sözleşme imzalıyordu. Ancak, 18 ay önce 9 Eylül 2015 tarihinde kurulan Tümyerelsen sendikası, yetkiyi Tümbelsen’den aldı.

4688 Sayılı Kamu Görevlileri ve Toplu Sözleşme Kanununa göre yapılan yetki tespitine göre; Tümyerelsen sendikası İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarında toplam 2338 üye ile yetkili sendika olurken, Tümbelsen 12 kişi farkla 2326 üye ile yetkiyi kaybetti.

Tümyerelsen sendikası, bugün üyeleriyle birlikte Büyükşehir belediyesi önünde yaptığı basın açıklamasıyla yetkili sendika olduğunu duyurdu.

Basın açıklamasında konuşan Tümyerelsen İzmir 1 Nolu  Şube İdari Sekreteri Bilal ALTINER,

 “18 ay önce kurulan Tüm Yerel-Sen sendikamız; geçen yılki tutanaklarda toplam 1412 üyeye sahipken aradan geçen bir yılda bine yakın üye kaydı yaparak, bu yılki tutanaklarda sayısını 2338’e çıkarmıştır. Belediye çalışanları TümYerel-Sen’e yoğun bir katılımla iradesini ortaya koymuştur. Bu anlamda Tüm Yerel-Sen’in hızlı üyelik artışı ve bu kadar az sürede sıfır noktasından başlayarak aldığı yetki; yasal olduğu kadar meşruiyetinin tartışılmazlığını da ortaya koymuştur.”dedi.

Tüm bel sen sendikasının  Dün dündür bugün bugündür mantığıyla kamu oyunu yanlış bilgilendirdiğini iddia eden  ALTINER  “ Tüm bel sen  sendikasının geçen yıl mayıs ayı sayımlarında üç kurumun sayılarını birleştirme tutanağıyla birleştirilerek imza altına alınmasına rağmen bu yıl üç kurum için  birleştirme tutanağının yapılmaması gerektiğini savunmuşlardır. sözde sendikacılık yapan bu arkadaşları, siz değerli kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz “ ifadelerine yer verdi.

İdari Sekreter ALTINER bu süreçte emeği geçenlere seslenerek;

 Bu süreçte bizlere verdiği destekle;

“YENİLİĞE VARIM” “DEĞİŞİMİ İSTİYORUM” “UMUDUM VAR” diyen;

Üyemiz olsun olmasın tüm belediye emekçilerine,

Üyelerimize, İşyeri Temsilcilerimize, Delegelerimize, Aktivistlerimize ve bu başarının arkasındaki gizli kahramanımız olan ailelerimize SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUZ…

ŞİMDİYE KADAR BİRLİKTE YÜRÜDÜK ARTIK GÜN KOŞMA VAKTİ

 Yaşasın Emek, Vatan, Cumhuriyet Mücadelemiz!

Yaşasın TümYerel-Sen!

Yaşasın Birleşik Kamu İş!

Sözleriyle basın açıklamasını sonlandırdı.