Yoğun Duman Yüzünden İzmir'e Uçuşlar Durduruldu!

İzmir'in Buca ilçesinde çıkan yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor. Yangın nedeniyle uçuşların durdurulduğu duyruldu.

İzmir'in Buca ilçesi Zafer Mahallesi'nde saat 13.15'te henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangının çıkış nedenine ilişkin incelemeler devam ederken, alevlerin yayılmasını engellemek için yoğun bir çalışma yürütülüyor.

EKİPLER SEFERBER OLDU

Yangına ilk müdahale 13.25'te yapıldı. Orman Genel Müdürlüğü'ne ait 7 uçak, 16 helikopter, 35 arazöz, 11 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibi yangını kontrol altına almak için seferber oldu. Yangının rüzgarın da etkisiyle hızla yayılması üzerine ekipler, yangını söndürmek için yoğun bir mücadele veriyor.

İzmir Buca'da orman yangını çıktı

Bölge halkı da yangına karşı duyarlılık göstererek ekiplere destek veriyor. Yetkililer, yangının en kısa sürede kontrol altına alınabilmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.

Yangının çıkış nedeni hakkında detaylı bir açıklama yapılmazken, ekiplerin olay yerindeki incelemeleri devam ediyor.

UÇUŞLAR DURDURULDU

Pegasus, uçuşların yangın sebebiyle durdurulduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada şöyle dendi:

"İzmir Adnan Menderes Havalimanı yakınlarında çıkan yangın sebebiyle, meydan iniş ve kalkış trafiğine geçici olarak kapatılmıştır. İzmir'e iniş yapması planlanan havadaki uçaklarımız, geçici olarak Bodrum Milas Havalimanı'na yönlendirilmiş ve inişlerini tamamlamışlardır.

Seferleri etkilenen diğer misafirlerimize ise SMS ve e-posta yoluyla gerekli bilgilendirilmeler yapılmaktadır.

Yangın bölgesinde bulunan herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletir, yangının en kısa sürede kontrol altına alınmasını temenni ederiz.

Saygılarımızla"

Kaynak:ANKA