İYİ Parti'den aday olmuştu: Tiyatrocu Emre Kınay, Akşener ile 'ayrışmış'

İYİ Parti'den aday olmuştu: Tiyatrocu Emre Kınay, Akşener ile 'ayrışmış'
31 Mart seçimlerinde İYİ Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı olan tiyatrocu Emre Kınay, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ile milletçilik konusunda ayrıştığını söyledi.

Emre Kınay, İYİ Parti'den Kadıköy Belediye Başkan Adayı olduğu yerel seçim süreciyle ilgili konuştu. Kınay, Akşener'e "Milliyetçilik referansıyla gelenleri kapıdan içeri sokmam" diye şart koştuğunu, Akşener'in de kabul ettiğini söyledi.

Haber Global televizyonunda konuşan Kınay, Akşener'e koştuğu şartı şöyle anlattı:

"Benim kapıma sizin aracılığınızla veya herhangi bir milliyetçilik kimliği ile gelen hiç kimseyi kapıma siz bile gönderseniz almam. Çok açık söylüyorum kabul ediyorsanız 'Adayınız olayım' dedim. 'Sosyalist olduğumu biliyor musunuz?', 'Kabul ediyor musunuz?'"

Kendisini sosyalist olarak tanımladığını söyleyen Kınay'a, Akşener'in milliyetçilik tanımını yaptığı "Tanrı Dağı kadar Türk, Hira Dağı kadar Müslüman" sözleri hatırlatıldı. Kınay, burada Akşener'le aynı fikirde olmadığını vurguladı. "Benim için laik, demokratik, çağdaş cumhuriyet esastır. Türkçülük, Tanrı Dağı, din yönelgesi, hiçbirini kabul etmiyorum. Çok basit değil mi?" dedi.

Tepkiler üzerine Kınay ve İYİ Parti'den açıklama

Kınay'ın bu açıklaması MHP kanadında tepkiye yol açtı. Genel Başkanı Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Twitter hesabından yazdı. Akşener'in bu şartı kabul etmesine işaret ederek, "Bu ne kepazelik Allah aşkına! MHP'de ülkücülüğümü yaşayamıyorum diyenler, şimdi mutlu musunuz?" diye sordu.

Emre Kınay ise eleştiriler üzerine "Kapımdan giremez dediğim imtiyaz isteyen haksız kazanç sağlamak isteyen, torpil isteyen, kart hamili yakinimdir diyenleredir. Ayrımcılık yapmayacağımı gelen Meral hanım referansı ile bile gelse akçeli bir iş girişimine müsade etmeyeceğim ile ilgilidir. Saptırmayın" dedi. Tepki gösterenler arasında profesörlerin dahi bulunduğunu söyleyen Kınay, "Yaptığınız şey ahlaksızlıktır. Koca koca profesörler dinlemeden yorum yapmış. Diplomanızı yırtın" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Kadıköy İlçe Başkanı Avukat Alper Akdoğan ise bir açıklama yaparak Kınay'ın sözleri ile "hiçbir kimlik ya da ideolojiye ayrım yapmayacağı, iltimas tanımayacağını vurguladığı" belirtildi.

Etiketler :