İYİ Parti binası kurşunlandı

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın kurşunlandığı, bölgede polisin incelemelerde bulunduğu bildirildi. Genel Başkan Meral Akşener, haberi alınca oğlunun aracıyla korumasız olarak İstanbul İl Başkanlığı'na gitti.

İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan İYİ Parti İl Başkanlığı'na saat 10.30 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi.

saldiri.jpg

Saldırganın silahından çıkan kurşun, parti binasının camına isabet etti. Parti binasındakilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis geldi. Polis inceleme başlatırken saldırganın kaçtığı öğrenildi.

saldiri1.jpg

saldiri2.jpg

Gazeteci Aytunç Erkin, Twitter hesabından, kurşunlanan binanın fotoğrafını paylaştı. Erkin, “Merter’deki binada polis incelemelerde bulunuyor” dedi.

Meral Akşener'den açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter'dan saldırıyla ilgili açıklama yaptı: "Devri iktidarınızda; evime, dava arkadaşlarıma yönelen tüm saldırılar cezasız kalmıştı. Bugün de İstanbul İl Başkanlığımıza silahlı saldırı düzenlendi Recep Bey! Tehditlerini vazife bilerek üzerimize gelen kurşunları çek; eğer geleceksen, sen gel!"

Genel Başkan Meral Akşener, oğlunun aracıyla korumasız olarak İstanbul İl Başkanlığı'na gitti.

İYİ Parti'ye destek

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanmasına ilişkin olarak, " Meral Hanım güçlü bir liderdir, Asena’dır, böyle korkutamazsınız" paylaşımını yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter'dan "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırıyı kınıyorum. Dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, faillerin bir an evvel adalete teslim edilmesi beklentimizin de altını çiziyorum" mesajını paylaştı.

'Erdoğan'ın tehditlerinin sonucu'

İYİ Parti Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu, saldırının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tehditlerinin bir sonucu olduğunu söyledi.

Kavuncu, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız kurşunlandı. 2023 Türkiye’sinde; nefret dilinin, hakaretlerin, ‘beni kendinle uğraştırma’ tehditlerinin sonucu budur. Bu ülkenin en büyük beka sorunu, bu nefret dilini yaygınlaştıran zihniyettir! Her şeye rağmen yılmayacağız” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise İYİ Parti'nin Twitter hesabını etiketleyerek, "İyiliğin karşısında kurşunlarınızın bile etkisi olmaz, olmayacaktır. Geçmiş olsun" dedi.

Akşener, İl Başkanlığı'na gidiyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de İstanbul İl Başkanlığı'na gidiyor.

Erdoğan tehdit etmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e önceki gün "Bizim adımıza dikkat et. Benim adım Tayyip, soyadım da Erdoğan. Erdoğan'a da dikkat et, Tayyip ismine de dikkat et. Konuştuğun zaman buna göre konuş. Beni, kendinle de uğraştırma" demişti.

Etiketler :